maanantai 27. heinäkuuta 2015

Vaihtoehtohoito annostus 87 kapselia päivässä


Yleensä innostumme kokeilemaan uusia luontaistuotetuotteita ja ravintolisiä luettuamme inspiroivan jutun jostakin, kuinka joku on saanut luontaistuotteen avulla avun vaikka mihin vaivoihin. Myös tutkimustulokset voivat kuulostaa todella lupaavilta. Mutta, miksi tuote ei tuokaan odotettua apua omaan vaivaamme, vaikka olemme käyttäneet samaista ihmerohtoa jo kuukauden, jos olemme olleet kärsivällistä tyyppiä. Ja jos olemme hiukan kärsimättömämpää tyyppiä, ihmettelemme ettemme ole parantuneet kaksikymmentä vuotta vaivanneesta vaivasta vielä viikon jälkeen, kun olemme aloittaneet uuden ihmeitä tekevän ja kaiken parantavan luontaislääkkeen käytön.

Ehkäisevätkö marjat sairauksia? Laboratorioissa on saatu useita lupaavia tuloksia. Esimerkiksi antioksidanttiteho on todettu pensasmustikalla ja karpalolla suuremmaksi kuin muilla elintarvikkeilla.

Koehenkilöillä tehdyissä tutkimuksissa laboratoriossa todettu antioksidanttiteho kuitenkin säilyi vain muutaman tunnin marjojen syömisen jälkeen.

Marjojen on soluviljelmissä tehdyissä kokeissa voitu osoittaa ehkäisevän mikrobien kasvua. Kasvu tyrehtyi mm. suolistolle vahingollisilla Salmonella-, Escherichia- ja Staphylococcus-bakteereilla. Listeriaan marjat eivät tehonneet, mutta eivät myöskään hyödylliseen Lactobacillus-bakteeriin.

Parhaiksi mikrobien torjujiksi ovat osoittautuneet lakka ja vadelma.

Karpalomehua on iät ja ajat käytetty kansanlääkinnässä virtsatietulehduksiin. Karpalon teho on todistettu kokeissakin. Toistuvista virtsatietulehduksista kärsivät potilaat joivat puolen vuoden aikana päivittäin karpalo-puolukkamehutiivistettä. Marjamehua juoneilla Eschericia coli -bakteerin aiheuttamat infektiot vähenivät puoleen kontrolliryhmään verrattuna.

Karpalo estää bakteerien tarttumisen virtsateiden limakalvoille ja ehkäisee siten ennalta infektioita.

Mustaherukalla on voitu todeta hämäränäön kohentuvan ja silmien väsymisen vähentyvän näyttöpäätetyötä tehdessä. Myös mustikan uskotaan kohentavan hämärässä näkemistä, tepsivän harmaakaihiin ja silmänpohjan ikärappeumaan sekä rauhoittavan suoliston ja parantavan ripulin sekä ehkä parantavan myös muistia. Mustikan kohdalla väitteille ei ole vielä tutkimustuloksia olemassa.

Viimeisimmät tiedeuutiset kertovat marjojen tepsivän jopa syöpään. Soluviljelmissä mustikka, mustaherukka, lakka, puolukka, vadelma ja mansikka estivät suolistosyöpäsolujen kasvua.


Supermarjoja tiivistetyssä ravintorikkaassa helppokäyttöisessä muodossa löydät tästä


Vaihtoehtohoitoja, joihin ravintolisähoidotkin voidaan lukea, käytetään varmasti kaikkiin mahdollisiin vaivoihin ja sairauksiin. Kannattaa kuitenkin muistaa, että olemme yksilöitä, ja vaihtoehtohoito on aina räätälöitävä kullekin erikseen. Ravintolisähoidoissa muutetaan usein asiakkaan ruokailutottumuksia eli tehdään henkilölle sopiva ruokavalio-ohjelma puhdistumisnäkökulma huomioon ottaen. Ei siis riitä, että alkaa vain napsia ravintolisätabletteja ja kapseleita purkista milloin jaksaa ja muistaa. Usein valkoinen puhdistettu jauho ja sokeri on hyvä jättää pois ruokavaliosta.

21.7.2015 kuollut Dr. Gonzalez oli erikoistunut vaikeiden sairauksien kuten syövän kokonaisvaltaiseen hoitoon. Syöpäsairaille hän määräsi muiden ohjeiden ohella 130-175 kapselia päivässä. Siis 135-175 kapselia joka ikinen päivä! Ja varmasti pidemmän aikaa kuin pari viikkoa tai pari kuukautta. Voidaan puhua jo aikamoisesta sitoutumisesta hoitoon, jos jaksaa tällaisen määrän kapseleita niellä päivittäin. Eivät varmaan ihan ilmaisiakaan ole.

Muihin vähän vähemmän vakavien sairauksien hoitoon kuten esim. krooninen väsymyssyndrooma ja MS-tauti Dr. Gonzalez määräsi suunnilleen 80-100 kapselia päivässä. 80-100 kapselia joka ikinen päivä!

Dr. Gonzalezin asiakkaat saivat usein kehon puhdistautumisreaktiona flunssan kaltaisia oireita kuten esim. lihaskipuja.

Vaihtoehtohoito ei ole siis läheskään yhtä helppo vaihtoehto kuin perinteinen koululääketieteen tarjoama hoito, joka yleensä tosin on vain oireiden tukahduttamiseen tähtäävää eikä niinkään oireen alkuperäisen syyn poistamiseen tähtäävää hoitoa. Vaihtoehtohoitoon on sitouduttava ja oltava valmis tekemään radikaaleja muutoksia elintapoihinsa. On myös kestettävä kehon ja elimistön paranemisprosessin aikana esille tuomat ehkä kivuliaatkin vaiheet. On uskallettava olla eri mieltä kuin muut. On luotettava itseensä ja valitsemaansa tiehen. Ja ehdottomasti on oltava kärsivällinen!

Päinvastoin kuin eläimillä, ihmisellä on onneksi kyky suunnitella elämäänsä.

Ainakaan enää ei itseäni ihmetytä yhtään, kun välillä tuntuu, että pitäisi ottaa niin paljon kaikkia mahdollisia ravintolisä-luontaistuotekapseleita. Tämän hetkinen oma käyttöni on naurettavan epämääräistä ja kuuriluontoista, ilman kunnon suunnitelmaa sinne tänne juoksemista, pari kuukautta yhtä tuotetta ja sitten jotain toista. No nyt ainakin tiedän, että jos ihan oikeasti, siis IHAN OIKEASTI HALUAN muuttaa terveydentilaani ravintolisien avulla tarvitaan aivan erilaiset resurssit ja suhtautuminen asiaan.


Onneksi meillä on mahdollisuus tilata ravintolisät edullisin hinnoin iHerbistä. Sitkeyttä ja jaksamista valitsemallasi tiellä sinulle. Toivoo iHerb-koodi HUH943


Lähteet: Karlsson Alice, Marjojen Voimaa, Suomen luonto 6/2012, s. 64-65
http://www.dr-gonzalez.com/treatment.htm

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti