sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Hyvin lyhyesti tiivistettynä kalsiumista ja yhteiskuntasopimuksesta


Kalsiumlisä on naisille hyödyllinen. Tutkimuksen mukaan naiset hyötyvät kalsiumlisästä aivan eri tavalla kuin miehet. Naisten kuolleisuus väheni huomattavasti kalsiumravintolisää käyttäessä. Miehillä mitään hyötyä ei todettu. Maksimisuositus käyttömäärä olisi 1000 mg päivässä.
"Se, että emme jaa samaa tilannekuvaa, on kyllä huolestuttavaa."

Itse en ole kalsiumista ikinä oikein kauheasti kiinnostunut, sen takia päätin lukea kerrankin pikkuisen kalsiumasiaa. Nytkin suosittelen kuitenkin kalsiumia sisältäviä tuotteita enkä yksittäistä kalsiumtuotetta. Kalsium toimii paremmin yhdessä mm. magnesiumin ja D-vitamiinin kanssa käytettynä. "Ilman kaikkien osapuolten sitoutumista ei voida saada aikaan isoja muutoksia."

Nature-s-Plus-Cal-Mag-500-250-mg-180-Tablets

Kalsium on paljon muutakin kuin vahvat luut ja hampaat. Kalsium on myös hyvin toimivat lihakset, säännöllisesti lyövä sydän ja kunnolla toimiva hermosto.

Now-Foods-Calcium-Magnesium-High-Absorption-227-g on jauhemainen nesteeseen sekoitettava hyvinimeytyvä valmiste, jossa on mukana myös D-vitamiini synergiaetuja tuomaan. Tämä ei riitä siis pelkästään D-vitamiinitarpeen täyttämiseen Suomen olosuhteissa vaan tarvitset lisäksi vielä D3-vitamiinivalmisteen kuten hyvän yhdistevalmisteen Nutricology-Vitamin-D3-Complete-60-Fish-Gelatin-Capsules.

Kalsium on välttämätön lihasten ja verisuonten supistuskyvylle, hormonien ja entsyymien erittymiselle sekä hermoimpulsseille.

MegaFood-Calcium-Magnesium-Potassium-90-Tablets Mega Foodin tuotetta ei kannata heti hylätä pienten kalsium-, magnesiumin määrien vuoksi, luonnollinen on aina luonnollinen ja voi toimia paljon tehokkaamminkin kuin vahva synteettinen.

Solgar-Liquid-Calcium-Magnesium-Citrate-with-Vitamin-D3-Natural-Strawberry-Flavor-473-ml on mansikanmakuinen hyvä nestemäinen valmiste. Jotenkin haen tällä hetkellä nestemäisiä tuotteita itselleni. Olen kai kyllästynyt nielemään tabletteja. Nestemäisten tuotteiden imeytyvyyttä pidetään yleisesti ottaen ehkä parempanakin kuin tablettien.

Joidenkin ruoka-aineiden, kuten pinaatin, raparperin ja suklaan, korkea oksaalihappopitoisuus saattaa estää kalsiumin imeytymistä, sillä oksaalihappo ja kalsium muodostavat liukenemattomia suoloja ruoansulatuselimistössä. Täysjyvätuotteiden fytaatit (fytiinihappo), kuitupitoiset ruoka-aineet sekä kahvin, teen ja kolajuomien kofeiini voivat myös heikentää kalsiumin ja muiden kivennäisaineiden imeytymistä.

Flora-Floradix-Calcium-Magnesium-500-ml kalsiumvalmisteessa mukana on myös sinkki.


"Terveys ja yhteiskunta, jossa palkitaan työstä, ahkeruudesta ja toimeliaisuudesta ja jossa hyödynnetään kaikki voimavarat."Niin...?? Siinä se tältä erää.


Lähteet: http://www.nutraingredients.com/content/view/print/779380
Amway, Tuote- ja markkinointiopas ravinto ja hyvinvointi
Pirkanmaan yrittäjä 09/2015

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti