lauantai 12. syyskuuta 2015

Liposomimuotoisella C-vitamiinilla on tehoa


C-vitamiini on isoina annoksina erittäin tehokas monien sairauksien hoidossa erityisesti suonensisäisesti käytettynä. C-vitamiini on erittäin tehokas myös ennaltaehkäisemään sairauksia kuten kaikki varmasti tiedämme: taas tulee se antioksidantti-vapaat radikaalit höpinä kyseeseen. Isot annokset ovat kuitenkin sanansa mukaisesti isoja, puhutaan jopa 300 grammasta C-vitamiinia päivässä isokokoisella miehellä. Tällaisia määriä ei kukaan napsi suun kautta. Onneksi on tarjolla liposomimuotoista C-vitamiinia, josta saa jo kuudesta grammasta tehoa saman verran kuin suonensisäisestä 50-100 grammasta.

Kyse on ihan tavallisesta synteettisestä, suun kautta otettavasta C-vitamiinista eli askorbiinihaposta, joka toimitetaan solujen saataville paljon tehokkaammassa liposomimuodossa kuin tavalliset C-vitamiinitabletit / kapselit. Jopa 90 prosenttia liposomimuotoisesta C-vitamiinista pääsee soluihin, kun suonensisäisesti käytetystä C-vitamiinista vain 20 prosenttia pääsee soluihin, joka tämä taas on huomattavasti enemmän kuin normaalien tablettien C-vitamiinista. Esimerkiksi 10 g C-vitamiinia suonensisäisesti nostaa veren C-vitamiinipitoisuuden 25-kertaiseksi verrattuna suun kautta otettuun vastaavaan määrään.Kuin kaksi saippuakuplaa sulautuisivat yhteen kuvaa hyvin liposomimuodossa nautitun C-vitamiinin sulautumista soluihin. Liposomit ovat mikroskooppisen pieniä rasvapalloja, jotka koostuvat fosfolipideistä ja joiden sisällä C-vitamiini on. Liposomit imeytyvät sulautumalla ihmisen soluihin, koska niiden uloin kalvokerros on tehty samanlaisista fosfolipideistä kuin solukalvo.

Useimmat ravintoaineet ja lääkkeet ovat molekyylejä, jotka ovat kooltaan liian isoja imeytyäkseen. Useimmiten tällaiset isot molekyylit rikotaan pienemmiksi jolloin ne mahtuvat kulkemaan mahan ja suoliston soluseinämien välistä ja pääsevät siten verenkiertoon. Maksa ja muut elimet kokoavat molekyylit tämän jälkeen uudelleen kasaan. Liposominuotoisen C-vitamiinin imeytyminen on todella erilaista, koska se pääsee suoraan soluun. Liposomin rasvakerros suojaa C-vitamiinia tulemasta kosketuksiin mahan ja suoliston kanssa. Tämän vuoksi liposomimuotoinen C-vitamiini on erittäin hyvin siedettyä askorbiinihappoa ja se sopii myös henkilöille, jotka eivät muuten voi käyttää suuria, terapeuttisia annoksia C-vitamiinia. Yleensä liposomimuotoista C-vitamiinia suositellaan käytettävän 1000 mg vuorokaudessa.

On tärkeää varmistua siitä, että liposomit ovat hyvin muodostuneita ja vakaita. Minikokoisten rasvapallojen on pysyttävä muodossaan, muuten ne menettävät toimintakykynsä. Helppo testi testata liposomien laatu on laittaa ne veteen. Liposomit ovat mikroskooppisen pieniä pyöreitä rasvapalleroita, jotka kelluvat vedessä. Koska ne ovat pieniä ja täydellisen pyöreitä, mikä tahansa valo heijastuu partikkeleista kaikkiin suuntiin. Tämän seurauksena vesi muuttuu maitomaisen valkeaksi. Jos vesi ei muutu valkoiseksi tai muuttuu muutaman päivän kuluttua takaisin kirkkaaksi, olivat liposomit huonosti muodostuneita tai muodostivat ajan kanssa rasvamöykyn sulautuessaan yhteen.Yksi perussääntö liposomimuotoista kapselia valmitettaessa on, että liposomit täytyy saada nestemäiseen ympäristöön. Yleensä liposomiravintovalmisteissa tämä nestemäinen materiaali on vettä. Monet liposomivalmistajat käyttävät soijalesitiiniä emulgoimisaineena sekä myös fosfolipidien, jotka ovat välttämättömiä liposomien muodostamiseen, lähteenä.

Monet väittävät, että liposomimuotoisen valmisteen voi tehdä helposti itsekin. Usein  käy kuitenkin niin, että saa aikaan vain emulsion, jossa kaksi nestettä, jotka eivät alun perin sekoitu keskenään, on saatu sekoittumaan. Emulgoimisaine stabilisoi emulsion. Tällaisissa "liposomi" tuotteissa, jotka ovat emulsioita ravintoaineet on yksinkertaisesti sekoitettu pieneen määrään fosfolipidejä tai lesitiiniä, ja vettä. Emulsiossa on hyvin vähän liposomeja, jos yhtään! Myös teollisilla valmistajilla löytyy tällaisia emulsioita, joita väitetään liposomimuotoisiksi valmisteiksi virheellisesti. Yksi seikka mistä tuotteen laatua voi arvailla on, että kunnollisessa liposomikapseloinnissa on ideaalitilanteessa yhtä paljon fosfolipidejä ja ravintoaineita.

 
 
 
ja
 

ovat sinulle, joka haluat todella tehokkaan C-vitamiinin ilman vatsanväänteitä.Lähteet: http://magneettimedia.com/suonensisainen-c-vitamiini-yritetaan-kieltaa/
http://www.naturalnews.com/034591_vitamin_C_mega-dose_healing.html
http://www.vitaminc.co.nz/pdf/LIPOSOMAL-ENCAPSULATION-ROBERT-D.-MILNE-MD.pdf
http://vitamin-c.wellwise.org/
http://vitamincfoundation.org/pdfs/LivOnReviewofDr.MercolaLiposomalVitaminC.pdf

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti