keskiviikko 25. marraskuuta 2015

Great Lakes Gelatin gelatiinituotteet


Gelatiini saadaan vasikan ja nautakarjan tietyistä nahan ja vuodan osista, demineralisoiduista luista (osseiini) sekä siannahasta. Toisin kuin yleensä luullaan, niin gelatiini ei ole peräisin sorkista, karvasta tai keratiinimateriaalista.

Gelatiinia on kahta tyyppiä - Tyyppi A on peräisin happokäsitellyistä raaka-aineista, pääasiassa siannahasta ja Tyyppi B on peräisin alkalikäsittelyn läpikäyneistä raaka-aineista, pääasiassa nautakarjan tai vasikoiden vuodista ja osseiinista.


EU:ssa VALMIITA GELATIINITUOTTEITA KOSKEVAT VAATIMUKSET
Elintarvikealan toimijoiden on varmistettava, että gelatiinin osalta noudatetaan alla olevassa
taulukossa säädettyjä jäämärajoja.
Jäämä Raja-arvo EU    Great Lakes Beef Hide Collagen Hydrolysate   G. L. Type B - Beef Hide
USP/NF

As 1 ppm
Pb 5 ppm                           < 1.50
Cd 0,5 ppm                       < 0.50
Hg 0,15 ppm                    < 0.10
Cr 10 ppm                        < 10.00                                  < 0.5
Cu 30 ppm                       < 30.00
Zn 50 ppm                       < 50.00                                  < 1.0
SO2( Reith Williams) 50 ppm  < 10.00

Great Lakes Gelatin tuotteet testataan valmistusprosessin aikana raskasmetallien varalta, jotta ne noudattavat lainsäädäntöä. Yllä olevat arvot on testattu valmiista tuotteista. Type B - Beef Hide arvot olivat muilta kuin kirjoitetuilta osin samat kuin Beef Hide Collagen Hydrolysate tuotteessa.


Great Lakes Gelatin gelatiinin valmistusprosessin aikana ei ole käytetty säteilytystä eikä myöskään valmista tuotetta ole säteilytetty. Myöskään sulfiitteja ei käytetä missään vaiheessa.

Mitään seuraavista allergeeneista ei ole Great Lakes Gelatin gelatiinissa tai gelatiinihydrolysaatissa:
pähkinät, seesami, kala / äyriäiset, maitotuotteet, kananmunat, soija, vehnä, sellerin varsi / lehti, gluteeni, maissi, sinappi. Myöskään öljyjohdannaisista tai puhdistusprosessista lähtöisin ei edellä mainittuja allergeeneja gelatiinissa eli liivatteessa ole.

Seuraaviakaan ainesosia ei löydy Great Lakes Gelatin tuotteista: natriumglutamaatti, säilöntäaineet, käsittelyn apuaineet, satunnaiset lisäaineet, kasviperäiset aineet, alkoholi.


Mahdollisesti raaka-aineessa olevat kemikaalit, kuten kasvinsuojeluaineet ja tuholaismyrkyt olisivat keskittyneet rasvaan, joka poistetaan valmistusprosessissa. Gelatiinin ja kollageenihydrolysaatin prosessoinnissa pureudutaan nimenomaan valkuiaisen poimintaan ja kaiken rasvan ja ei-valkuiaisen poistamiseen. Kollageenihydrolysaattia voidaan ajatella eräänlaisena gelatiinina, jolla on pienempi molekyylipaino.

Vaikka gelatiini on peräisin eläimestä, se ei ole lihaa. Gelatiini on hyvin puhdasta proteiinia ja hieman vettä, joka sen rakenteeseen luonnostaan kiinnittyy. 

Nautakarjasta peräisin oleva gelatiini on Brasiliassa ja Argentiinassa eläneiden märehtijöiden vuodista peräisin. Näissä maissa karja saa yleensä laiduntaa luonnonmukaisesti laumassa. Great-Lakes-Gelatin-Co-Collagen-Hydrolysate-Beef-454-gKosher-sertifioitu

Hydrolysaatti ei jähmety, joten sitä voi käyttää kylmään tai kuumaan sekoitettuna. Laita jauhe ensin lasiin tai mukiin ja lisää sitten haluamasi mehu tai muu juoma. Sähkökäyttöisen sekoittimen käyttöä suositellaan. Koska hydrolysaattia voi käyttää myös kuumiin juomiin ja ruokiin, voi sitä sekoittaa esimerkiksi puuron joukkoon.

6-8 viikon käytön jälkeen pitäisi alkaa näkyä tuloksia. Kollageenihydrolysaatti auttaa säännöstelemään aineenvaihduntaa. Kollageenihydrolysaatin aminohappokoostumus on uniikki ja siitä saa paljon glysiiniä, lysiiniä ja proliinia. Nämä aminohapot aikaansaavat solukasvua paljon nopeammin, koska luonnollinen kyky valmistaa riittävä määrä sidekudosta vähenee 25 ikävuoden jälkeen. Kehon kyky korjata sidekudosta (luuta, jänteitä, nivelsiteitä, rustoja, ihoa, hiuksia ja kynsiä) vähenee siis 25 ikävuoden jälkeen. Hydrolysoitu kollageeni on helpommin sulavaa, koska se on molekyylipainoltaan kevyempää kuin gelatiini ja imeytyy 30 minuutissa. Kaikki aminohapot yhdessä ovat hyödyksi solujen uudistumiselle, mutta tämän tuotteen ainutlaatuinen sisältö vaikuttaa metabolisiin reitteihin ja edesauttaa terveitä kudoksia. (All of the amino acids collectively are beneficial to cell reproduction, but it is the distinctive spectrum of this product that impacts the metabolic pathways to healthy tissue.) 


Hydrolysoitu kollageeni on hyödyksi korvaamaan nivelten välissä olevia synoviaalisia nivelvoiteita. Lisäksi se korjaa ja rakentaa ylikuormituksen, iskujen ja stressin rasittamaa rustoa. Kehostamme 30% on tehty kollageenista, ja 70% näistä proteiineista on sidekudoskollageenista valmistettuja.

Glysiiniä, proliinia ja lysiiniä tarvitaan, jotta keho pystyy rakentamaan sidekudosta, joka säätelee solukasvua. Hydrolysoitu kollageeni hyödyttää hiuksia, ihoa, lihaksia, rustoja, nivelsiteitä ja verisolujen kasvua. Terve ja kiinteä sidekudos on edellytys paksuille kauniille hiuksille, pehmeälle kimmoisalle iholle ja vahvoille kynsille. Tätä tuotetta kutsutaan jopa tämän vuosisadan anti-aging tuotteeksi!

Hydrolysoitu kollageenigelatiini on puuttuva linkki tasapainottamaan typen määrä elimistössämme ja sitä myöten ikääntymiseen liittyvä kollageenikato ja ruston vioittumiset. Tämä tuote on erinomainen kaikille, jotka kärsivät säännöllisesti nivelvaivoista ja -kivuista.


Elimistössämme on miljoonia aminohappoja ja peptidejä, jotka ovat pienempiä kuin proteiinit. Nämä ovat olennaisen tärkeitä elimistön toiminnalle ja solujen säätelylle. Kollageenissa oleva glysiini esimerkiksi auttaa maksaa myrkkyjen käsittelyssä. Monet tuotteen käyttäjät ovat huomanneet tarkkavaisuuden ja keskittymiskyvyn parantuneen, mielialan tasoittuneen, energian lisääntyneen sekä yleisen hyvinvoinnin parantuneen.

Hydrolysoitu kollageeni eroaa gelatiinista siinä, että se liukenee kylmään, lämpimään ja kuumaan nesteeseen eikä jähmety viilentyessään. Tämä ominaisuus mahdollistaa korkeaproteiinipitoisen tuotteen mukavan käytön tarpeisiisi sopivalla tavalla.


Great-Lakes-Gelatin-Co-Beef-Hide-Gelatin-Collagen-Joint-Care-Unflavored-454-g 

Tyypin B gelatiinia

Kosher-sertifioitu

Gelatiini suositellaan sekoitettavaksi huoneenlämpöiseen nesteeseen, jolloin se turpoaa. Tämän jälkeen voi lisätä lämpöä, jolloin gelatiini liukenee. Jos gelatiinin jättää kylmään, se ei liukene, mutta on helpommin nieltävissä huoneenlämpöisenä. Kylmään sekoitettaessa gelatiinijauhe klimppiytyy.

Tällä tuotteella on kaikki samat hyödyt kuin hydrolysoidulla kollageenilla yllä. 


Great-Lakes-Gelatin-Co-Porcine-Gelatin-Collagen-Joint-Care-Unflavored-454-g 

Tyypin A gelatiinia sian nahasta.

Toiset haluavat eettisistä syistä gelatiininsa siasta peräisin olevana ja toiset märehtijöistä.


Gelatiinia suositellaan otettavan yksi annos aamulla ja toinen annos myöhemmin päivällä. Mahdollinen liika proteiini huuhtoutuu elimistöstä pois eikä aiheuta ongelmia. Jauhemuotoinen gelatiini säilyy ikuisesti oikein säilytettynä kuivassa, ilmavassa tilassa. Gelatiinipurkki täytyy sulkea tiiviisti, muuten se on erinomainen kasvualusta bakteereille. 

Gelatiini on lähes mautonta ja hajutonta.
Lähteet:  http://www.greatlakesgelatin.com/business/GelatinSpecs_Hydro_as_of_2014.pdf
http://www.greatlakesgelatin.com/business/GelatinSpecs_TypeB_Hide_as_of_2014.pdf
http://www.europarl.europa.eu/commonpositions/2004/pdf/c5-0009-04-part.2_fi.pdf
sivut 47-51 
http://www.greatlakesgelatin.com/ 

7 kommenttia:

 1. Hei! Jostain luin että kaksi teelusikallista olisi riittävä määrä päivässä?

  Siinä tuoteselosteessa ohje että yksi ruokalusikallinen (12g) kaksi kertaa päivässä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, en tiedä muista ohjeista, mutta näissä Great Lakes tuotteissa annostus olisi 2 kukkurallista ruokalusikallista (12g) kaksi kertaa päivässä.

   Poista
 2. Yksi ruokalusikallinen aamulla ja illalla eli kaksi ruokalusikallista päivässä?

  VastaaPoista
 3. Menipäs monimutkaiseksi :) Joo ja ei.

  Great-Lakes-Gelatin-Co-Beef-Hide-Gelatin-Collagen-Joint-Care-Unflavored-16-oz-454-g: Recommended daily usage is two level tablespoons. Take one tablespoon before or during breakfast, and one before or during dinner. To help curb appetite, take before meals. Eli päivittäin kaksi tasamittaista ruokalusikallista. Yksi ruokalusikallinen ennen aamupalaa tai sen jälkeen. Ja toinen ruokalusikallinen ennen päivällistä tai sen jälkeen. Jos haluaa vähentää truokahalua, niin ota ennen ateriaa.

  Great-Lakes-Gelatin-Co-Collagen-Hydrolysate-Beef-16-oz-454-g: Take two rounded tablespoons (12 gm) in the morning, and the same amount before going to bed late evening, which will help reduce appetite. Eli ota 2 kukkurallista ruokalusikallista (12g) aamulla, ja sama määrä myöhään illalla ennen nukkumaan menoa, mikä auttaa vähentämään ruokahalua.

  Great Lakesin sivuilla hydrolysaatin sekoitusohjeissa puhutaan koko ajan, että laita 2 ruokalusikallista jauhetta ja sitten neste.

  Jos käyttömäärä on tämän 2 kertaa päivässä 12 g eli yhteensä 24 g, niin silloin pakkaus kestää vain noin 19 päivää.

  Kysyn asiaa vielä valmistajalta, koska ohjeet ovat näin ristiriitaiset. Palataan asiaan.

  VastaaPoista
 4. Oli vähän epämääräiset nuo käyttöohjeet

  Great-Lakes-Gelatin-Co-Beef-Hide-Gelatin-Collagen-Joint-Care-Unflavored-16-oz-454-g:

  Laskin että jos otan tätä 18g päivässä niin purkki riittää kuukauden.

  Kiitos kun neuvot näissä asioissa:)

  VastaaPoista
 5. Sain käyttömääräohjeen Great Lakesilta: annostus on molemmissa tuotteissa 12 g päivässä, jolloin paketti kestää 38 päivää. Hydrolysaatti on ilmavampaa, joten sitä käytetään päivässä 2 kukkurallista ruokalusikallista, joka tekee yhteensä 12 g. Beef Hide taas on tiiviimpää ja sitä käytetään 1 ruokalusikallinen, joka tekee 12 g.

  VastaaPoista
 6. Puhdasta Hydrolysoitua kollageeniproteiinia saa myös www.topshape100.com - hyvin sekoittuva, käytännössä mauton, voi lisätä mihin tahansa ruokaan tai juomaan.
  Itse syön n. 35-40g päivässä - 1/2 v. rasvapaino putosi n. 8kg, iho ja nivelet on selvästi paremassa kunnossa!

  VastaaPoista