maanantai 30. marraskuuta 2015

Mustaherukansiemenöljy


 
Now-Foods-Black-Currant-Oil-Double-Strength-1000-mg-100-Softgels

Uskomattoman halpa tällä hetkellä!!! Parasta ennen päiväys helmikuu 2016
Runsaasti GLA:ta gammalinoleenihappoa 140 mg ja ALA:aa alfalinoleenihappoa 104 mg jo yhdessä gelatiinikapselissa.
Suositus annostus 1 kapseli kahdesti päivässä ruoan yhteydessä. Tätä annostusta kannattaa noudattaa ainakin ensimmäinen kuukausi. Jatkossa voi sitten ehkä riittää yksikin kapseli.


NOW Foodsin tuotteessa mustaherukat ovat peräisin Alankomaista, Kiinasta ja USA:sta.
The black currant seed oil is  cold expeller pressed and solvent extracted in several steps.
The solvent is removed in purification leaving behind  undetectable levels of impurities at ppb levels (parts per billion).  Öljy on kylmäpuristavalla laitteella puristettu ja liuottimella uutettu useassa vaiheessa. Liuotin on puhdistusprosessissa poistettu ja siitä ei jää epäpuhtauksia, jotka olisi mahdollista löytää (miljardisosa).
 NOW Foods vastasi vuonna 2014 öljyn valmistuksesta seuraavanlaisesti Black Currant Seed oil is extracted using a solvent (hexane) extraction process. Eli kemiallinen liuotin, jota käytetään on mitä ilmeisimmin heksaani.  
Oil naturally contains about 3% Stearidonic acid  and about 10-12% oleic acid. Öljyssä on luonnostaan noin 3 % stearidonihappoa ja noin 10-12 % öljyhappoa. Eli näitäkin hyviä happoja tuotteesta saa, vaikka niitä ei mainita.


 Öljyn uutto siemenistä liuotinta, useimmin heksaania, apuna käyttäen on taloudellisesti hyvin istuva ratkaisu. Öljy saadaan ulos siemenestä lähes viimeistä pisaraa myöten. Heksaanin räjähdysalttius sekä ympäristövaateiden kiristyminen heksaanipäästöille ovat antaneet mahdollisuuden öljynerotusmenetelmien monipuolistumiselle. Uuttoakin toki kehitellään jatkuvasti, mistä on esimerkkinä erikoisöljyille käytetty hiilidioksidiuutto.

Mustaherukansiemenöljy auttaa mm. hiusten kasvua, tekee hiuksista pehmeät ja kiiltävät, helpottaa nivelrikkokipuja ja kuukautiskipuja. Kapselin voi halutessaan avata ja sivellä öljyn suoraan kipukohtaan. Mustaherukansiemenöljyä suositellaan kipuun ja tulehtuneisiin niveliin. Mustaherukansiemenöljyn käyttö alentaa myös kolesterolia ja auttaa kuivista silmistä kärsiviä. Tuloksia kannattaa alkaa odottaa pikkuhiljaa kuuden viikon säännöllisen käytön jälkeen.

Mustaherukansiemenöljy ravitsee ihoa ja hiuksia sisäisesti käytettynä. Öljy onkin erinomainen kuivalle, kutisevalle, herkälle ja ärtyneelle iholle sekä ikääntyvälle iholle ylipäänsä. Öljy tasapainottaa hormonitoimintaa ja on siten monipuolinen apu kuukautisikäisille naisille, mutta myös menopaussioireisiin siitä saa apua.

Mustaherukansiemenöljyn käytöllä ei ole sivuvaikutuksia. Käytön alussa herkkävatsaiset saattavat kuitenkin reagoida reiluun öljyannokseen. Vatsa tottuu öljyyn, kun jakaa päiväannoksen useamman ruokailun yhteyteen. Jotkut ovat alussa saaneet päänsärkyä ja nivelkipuja.

Health-From-The-Sun-Black-Currant-Oil-1-000-mg-60-Softgels 

Erittäin monipuolisesti monityydyttymättömiä rasvahappoja on tässä kanadalaisessa mustaherukansiemenöljykapselissa. Yhdestä gelatiinikapselista saa 170 mg gammalinoleenihappoa Gamma-Linolenic Acid (GLA) [omega-6], 130 mg alfalinoleenihappoa Alpha-Linolenic Acid (ALA) [omega-3], 430 mg linolihappoa Linolenic Acid (LA) [omega-6], 90 mg öljyhappoa Oleic Acid (OA) [omega-9] and 20 mg stearidonihappoa Stearidonic Acid (SDA) [omega-3].  

Ainakin viime vuonna, 2014 tämä öljy oli valmistettu kylmäpuristusmenetelmällä. (Odotan asiaan varmistusta valmistajalta.)


Stearidonihapolla uskotaan olevan tärkeä rooli koko rasva-aineenvaihdunnan tasapainottamisessa. Mustaherukansiemenöljyllä onkin vaikutuksia painonhallintaan. Stearidonihapolla on tärkeä rooli myös anti-inflammatorisissa prosesseissa ja aivojen oikeanlaisen toiminnan kemiassa.

Mustaherukansiemenöljy on erinomainen ihoöljy, joten varsinkin, kun Suomessa on talvi alkamassa, niin kannattaa ennaltaehkäistä kantapäiden ja käsien halkeileminen ja kuivuminen näillä tehokkailla kapseleilla. Normaaliannostus on 1-2 kapseli päivässä. Ensimmäiset 4-6 viikkoa kannattaa käyttää tupla-annosta eli 2-4 kapselia päivässä ruoan yhteydessä. Mustaherukansiemenöljyä kannattaa ehdottomasti kokeilla, jos kärsii ihottumasta tai atooppisesta ihosta.


Health-From-The-Sun-Black-Currant-Oil-Vegetarian-60-Veggie-Caps 

Kylmäpuristettu orgaanisesti kasvatetuista mustaherukoista. Vegetaristeille sopiva tuote, jossa valitettavasti on karrageenia ja muunneltua maissitärkkelystä, jotka voivat aiheuttaa oireita herkkävatsaisille. Yhdestä kapselista saa hyvät määrät hyviä rasvahappoja.

With 1,000 mg of cold expeller-pressed black currant seed oil in each softgel.


MUSTAHERUKANSIEMENÖLJYN KÄYTÖSSÄ GLA:n GAMMALINOLEENIHAPON SAANTI ON YDIN ASIA! Mustaherukansiemenöljystä eri rasvahappoja saa hyvässä tasapainoisessa suhteessa.
 
Mustaherukansiemenöljy (Ribes nigrum) on öljyä, joka on puristettu mustaherukansiemenistä. Syömällä mustia viinimarjoja ei siemeniä pysty pureskelemaan niin tehokkaasti, että öljyn saisi hyödykseen, siksi on turvauduttava valmiisiin tuotteisiin. 

Mustaherukansiemenöljyssä on luonnostaan paljon GLA:ta eli gammalinoleenihappoa, joka on välttämätön rasvahappo. Tämä rasvahappo yhdessä ALA:n alfalinoleenihapon ja SDA:n stearidonihapon kanssa voi helpottaa monenlaisia vaivoja:

- autoimmuunisairausia, lupustautia, psoriasista ja ihottumaa
- hiusongelmissa (kuivat, katkeilevat, haarautuvat hiukset ja hiusten ohentuminen)
- kynsiongelmissa (hauraat, katkeilevat kynnet)
- tulehduksellisissa vaivoissa, GLA estää tulehduksia
- nivelrikko
- premenstruaalioireet
- allergia oireet ja heinänuha
- tasapainottaa henkistä stressiä
- hidastaa syöpäsolujen kasvua
- eturauhasvaivat
- alentaa LDL "pahaa" kolesterolia ja lisää HDL "hyvää" kolesterolia
- kuivat silmät
- migreeni
- parantaa mentaalista terävyyttä
- aktivoi glukoosi- ja rasva-aineenvaihduntaan tarvittavia entsyymejä
- stimuloi serotoniinin vapautumista (pitää nälän poissa)


Suositeltavaa olisi, että 500 milligrammaisesta mustaherukansiemenöljykapselista saisi ainakin 45 mg GLA:ta ja käyttäisi yhden kapselin kaksi kertaa päivässä. Vaikutuksia alkaa näkyä 6-8 viikon säännöllisen käytön jälkeen.

Mustaherukansiemenöljy on turvallinen ja hyödyllinen raskauden ja imetyksen aikanakin. Öljyn nauttiminen raskauden ja imetyksen aikana vähentää merkittävästi atooppisen ihottuman puhkeamista ja oireita lapsilla.

Linolihappo eli omega-6 sarjan rasvahappo sekä alfalinoleenihappo eli omega-3 sarjan rasvahappo ovat välttämättömiä monityydyttämättömiä rasvahappoja, joita pitää saada ravinnosta, sillä elimistö ei pysty niitä itse valmistamaan. Linolihappoa on runsaasti kasviöljyissä, siemenissä ja pähkinöissä. Alfalinoleenihappoa on erityisesti pellavansiemenöljyssä, hamppuöljyssä ja rypsiöljyssä.

Linolihappo on omega-6 rasvahappojen esiaste, elimistön pitää muuttaa se gammalinoleenihapoksi (GLA), mutta on monia tekijöitä, jotka estävät tämän tapahtuman. Muuntumisprosessissa tarvitaan entsyymiä nimeltä delta-6-desaturaasi (d-6-d). Jos henkilöllä on esim. atooppinen, allerginen perimä, tämä entsyymi ei toimi niin kuin pitäisi. Samoin erilaiset sairaudet (diabetes), liika hiilihydraattien saanti, trans-rasvat, alkoholi ja lääkkeet estävät tämän entsyymin toimintaa. Kun entsyymi ei toimi, ei linolihaposta muodostu gammalinoleenihappoa ja siitä seuraa mm. ihon kuivumista ja hilseilyä eli atooppista ihottumaa. 

Omega-6 rasvahappoja luullaan usein haitallisiksi. Ongelma on se, että ihmiset saavat aivan liikaa huonolaatuista linolihappoa margariinista ja raffinoiduista kasviöljyistä, eikä se ikinä muutu tärkeäksi GLA rasvahapoksi.  

Alfalinoleenihappo on omega-3 rasvahappojen esiaste, kun taas kala ja kalaöljyt sisältävät pitkäketjuisia omega-3 rasvahappoja, kuten EPA:aa eikosapentaeenihappoa ja DHA:ta dokosaheksaeenihappoa, joilla on paljon hyviä terveysvaikutuksia, mitkä puuttuvat alfalinoleenihapolta. Esim. kala-allergisten tulisi käyttää kalaöljyvalmisteita, koska he eivät saa EPA:aa ja DHA:ta ruoan mukana, eikä heidän elimistönsä pysty muuttamaan pellavansiemenöljyn tai
rypsiöljyn alfalinoleenihappoa EPA:ksi ja DHA:ksi. Näiden rasvojen muuttamiseen tarvitaan samoja delta desaturaasi entsyymejä kuin omega-6 rasvahappojen muuttamisessa.

Linolihapon ja alfalinoleenihapon muuntuminen pitkäketjuisiksi rasvahapoiksi on monimutkainen prosessi, johon vaikuttaa perimä, sairaudet, ravinto ja elintavat. 

Linolihappoa saa riittävästi siemeniä ja pähkinöitä syömällä, jolloin saa myös siementen muut ravitsevat aineet, jotka siemenöljyistä puuttuvat. Jos on allergioita, sairauksia ja lääkityksiä, kannattaa käyttää GLA-valmisteita. Kalasta ja kalaöljyistä saa parhaiten omega-3 rasvahapot, erityisesti EPA:n ja DHA:n. On todella harhaanjohtavaa mainostaa, että margariineista saa omega-3 rasvahappoja, kun niistä saa vain huonolaatuista raffinoitua alfalinoleenihappoa.  

http://www.healthfromthesun.com/science-efa/ sivulta löytyy hyvä kuva rasvahappojen muuttumisesta eri muodoiksi.


Mustaherukansiemenöljyn lisäksi kannattaa käyttää myös kalaöljyä.

Kliinisten tutkimusten mukaan GLA saattaa tehostaa kalaöljyn rasvahappojen EPA:n ja DHA:n hyödyn jopa nelinkertaiseksi. Aivosi ja sydämesi kiittävät.
 

Lähteet: iHerb tuotearvostelut
http://www.drweil.com/drw/u/ART02032/healthy-hair-and-skin.html#blackcurrant 
http://www.luontaisnetti.fi/index.php?valikko=valikko&sivu=arkisto_2011_selvyytta_omega3_ja_omega6_rasvahappoihin 
http://www.visionsmartcenter.com/info/16/blackcurrant-seed-oil.html 
http://kehittyvaelintarvike.fi/teemajutut/22-oljy-erottuu-siemenesta-puristamalla-tai-uuttamalla 

2 kommenttia:

 1. Hei! Voisinkohan ottaa kolme kapselia päivässä noita now foodsin mustaherukansiemenöljykapseleita 1000mg?

  Tuli tilattua vähän reilummin ja riittää huhtikuulle asti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Kolme kapselia luulisi olevan ihan ok. Suomalaisessa mustaherukansiemenöljy kokeessa testihenkilöt käyttivät raskauden ja imetyksen aikana 6 kapselia päivässä, ja tuo testituotehan on vahvuudeltaan 500 mg, niin saat näistä Now Foodsin kolmesta kapselista sitten saman määrän.

   Poista