sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Stevia luonnollinenko makeutusaine


Stevia rebaudiana on Etelä-Amerikasta peräisin oleva kasvi. Stevioliglykosidit ovat stevia-kasvin lehtiuutteesta valmistettua ainetta, joka maistuu makealle. Sen makeus on noin 300-kertainen tavalliseen sokeriin verrattuna eli sitä tarvitaan vain vähän saman makeuden saavuttamiseksi. Euroopan elintarviketurvallisuusvirasto EFSA on hyväksynyt stevioliglykosidien käytön makeutusaineena. Stevioliglykosidien E-koodi on E960.

Steviakasvin lehdistä valmistettavasta makeuttajasta on pitkä kokemus Japanissa 1970-luvulta lähtien. Etelä-Amerikan luonnonkansat ovat käyttäneet sitä vuosisatojen ajan.  Vaikka kasvin lehtiuutteesta valmistettujen glykosidien käyttö on sallittu makeutusaineena, itse steviakasvia tai esimerkiksi sen kuivattuja lehtiä ei saa myydä eikä markkinoida elintarvikkeena EU:ssa.


Onko steviaa turvallista käyttää? 


Turvalliselle käytölle on säädetty yläraja 4 mg / kehon painokilo / päivä. Stevioliglykosideja sekoitetaan elintarvikkeissa usein muihin makeutusaineisiin. Kalorittomat makeuttajat eivät vaikuta kylläisyyteen, sokerinhimo jää syömisen jälkeenkin.

Virvoitusjuomissa suurin sallittu stevioliglykosidien määrä on 80 mg litraa kohden. Näin ollen 70 kg:n painoinen ihminen voi nauttia päivässä turvallisesti kolme litraa stevialla makeutettua juomaa. Markkinoille tulleissa juomissa stevioliglykosideja on kuitenkin huomattavasti sallittua enimmäismäärää vähemmän. Virvoitusjuomissa on yleensä stevian lisäksi hedelmäsokeria sopivan makeuden aikaansaamiseksi.

Euroopan elintarviketurvallisuusviranomaisen (EFSA) arvion mukaan stevioliglykosideilla ei ole syöpää aiheuttavaa tai perimää muuttavaa vaikutusta, eikä niiden käyttöön liity lisääntymiseen tai kehitykseen kohdistuvaa myrkyllisyyttä. Stevioliglykosidit ovat olleet ihmistutkimuksissa hyvin siedettyjä. Pitkäkestoisissa kliinisissä tutkimuksissa haittavaikutukset ovat olleet lähinnä lieviä mahan ja suoliston oireita, kuten kylläisyyden tunnetta ja pahoinvointia. Minkäänlaisista käyttöön liittyvistä haittavaikutuksista sen paremmin Japanissa kuin Etelä-Amerikassakaan ei ole näyttöä.


Stevia

Stevioglykosidi on luonnollinen makeutusaine, tämä on sen merkittävin ero suhteessa muihin kalorittomiin makeutusaineisiin. Light-tuotteissa runsaasti käytetyt intensiivimakeuttajat, kuten aspartaami, sakariini ja syklamaatti ovat kaikki synteettisesti valmistettuja.

Steviatuotteet kestävät hyvin kuumentamista. Siksi ne sopivatkin hyvin esimerkiksi kuumien juomien, kuten teen ja kaakaon makeuttamiseen. Leivonnassa stevian käyttö vaatii hieman harjoittelua. Stevia ei muodosta leipomuksiin rakennetta sokerin tavoin. Se ei myöskään sovi karamellisointiin tai toimi hiivan kanssa samoin kuin sokeri.


Uutettu stevia-kasvin lehdistä

Luontainen, terveellinen makeutusaine

Hieman pistävä, karvas sivumaku / jälkimaku

Kaloriton ja hammasystävällinen

Insuliinineutraali, ei vaikuta verensokeriin

Steviatipat helppokäyttöisiä ja saatavina monenmakuisina

Hiilihydraatiton makeuttaja



Kuulostaa hyvältä, mutta onko tämä koko totuus? 

Stevian ja tarkemmin sanottuna siis vain ja ainoastaan stevioliglykosidien käyttö hyväksyttiin Euroopassa 2011 vuoden loppupuolella. Steviaa markkinoidaan puhtaana ja luonnollisena makeuttajana. Mutta kuinka luonnollista tämä stevia stevioliglykosidina oikeastaan onkaan? 

Japanissa stevioliglykosideja on käytetty jo 70-luvulta lähtien ja USA:ssa vuodesta 2008 monenlaisissa tuotteissa virvoitusjuomista ravintolisiin, kun halutaan makeutta, mutta ei kaloreita.  

Kuivattuja vihreitä stevian lehtiä ja steviajauhetta myydään kosmetiikkakäyttöön, mutta elintarvikekäyttöön ne eivät ole sallittuja. Luonnolliset stevialehdet ovat 30-40 kertaa makeampia kuin sokeri. Markkinoilla olevat stevioglykosidivalmisteet sitä vastoin ovat noin 300 kertaa sokeria makeampia. 

Japanissa steviatuotteissa on 80-88 % stevioliglykosidejä ja loput vettä ja sakkariidejä. Muut maat voivat käyttää 97-98 % stevioliglykosidejä ja loput vettä. Nykyään suurimmat stevioliglykosidien tuottajamaat ovat Japani, Kiina, Etelä-Amerikka ja Intia. 


Euroopassa markkinoilla olevilla steviavalmisteilla on hyvin vähän mitään tekemistä alkuperäisen steviakasvin kanssa. Valmisteet ovat läpikäyneet niin monta kemiallista prosessia, että niitä tuskin voidaan kutsua luonnollisiksi.


Valmistusprosessi etenee jotakuinkin seuraavalla tavalla:

1. Stevianlehdet laitetaan 20-30 minuutiksi 50-60 asteiseen veteen. Tämä toistetaan 2-3 kertaa ennen kuin lehdet kuivatetaan.

2. Uuttaminen liuotinainetta käyttäen, kuten butanoli tai isobutanoli. Huonommassa tapauksessa bentseeniä, kloroformia tai heksaania käytetään liuottamaan makeat ainesosat lehdistä.

3. Suodattaminen puristamalla, jolloin saadaan kiinteämpi massa.

4. Olomuodon muuttaminen metyylialkoholia eli metanolia käyttäen hartsiprosessissa.

5. Kylmentäessä muodostuu stevioliglykosidikristallikiteitä. Nämä kiteet erotetaan vedestä pesemällä  metanolia käyttäen.

6. Puhdistaminen ja veden ja ionien erottaminen.

7. Lisäsuodattaminen ja puhdistaminen alkoholeja käyttäen.

8. Sterilisointi kuumentamalla minuutin ajan 120 asteessa.

9. Puhalluskuivaus


Valmistusprosessi voi vaihdella jonkin verran eri maissa ja eri valmistajilla. Oleellista kaikille valmistusprosesseille on kuitenkin kemiallinen raffinointi ja, se että on säädetty kuinka paljon myrkyllisiä aineita valmiiseen tuotteeseen saa jäädä. Esimerkiksi arsenikille ja lyijylle on määritelty raja-arvoksi 1 mg / henkilön painokilo.


Vihreistä stevianlehdistä ei saada valkoista sokerinkaltaista jauhetta tai nestettä hellävaraisin luonnollisin keinoin, vaikka näin meille uskotellaan.


Stevioliglykosideja on tosiaan käytetty Japanissa aina 1970-luvulta lähtien ja mitään vaaraa ei ole havaittu. Tutkimuksissa on saatu hieman ristiriitaisia tuloksia. 15-20 mg stevioliglykosidejä per henkilön painokilo saattaa olla kuolettava annos. Mutta koska stevia-makeutusaine on hyvin makeaa, ei ole oletettavaa että tällaisia määriä saataisi.

Hyvin herkät henkilöt voivat saada steviasta allergiaoireita.


Steviaa saa monenlaisessa muodossa ja monenmakuisena iHerbistä tästä linkistä.







Lähteet:
http://sund.nu/docs/artikel.asp?td=20120515&art=1561&tem=3
http://www.hyvaterveys.fi/artikkeli/ruoka/stevian_terveellisyys
http://www.stevia.fi/#!/mita-on-stevia/ravitsemusterapeutin-nakemys
http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk01108
http://ekoloinen.blogspot.fi/2012/01/mika-ihmeen-stevia.html

keskiviikko 27. tammikuuta 2016

Aivot tarvitsevat DHA:ta


Aivot muodostuvat 60-prosenttisesti rasvasta, ja ne tarvitsevat rasvaa myös toimiakseen kunnolla. Rasvaton ruokavalio ei ole aivoille hyväksi. Ravintorasvoista omega-3-rasvahappojen merkitys aivoissa on keskeisin, etenkin DHA eli dokosaheksaeenihappo on tärkeä. Oppiminen, muisti ja mielenterveys ovat aivojen toiminnan alueita, joihin ravinnon omega-3-rasvahappojen, erityisesti DHA:n saannin uskotaan vaikuttavan suotuisasti.

Aivoissa DHA on sekoittunut pääosin fosfolipideihin. Fosfolipidit ovat kolesterolin ohella aivosolujen tärkeimpiä rasvamolekyylejä. DHA:ta sisältäviä fosfolipidejä ja kolesterolia löytyy erityisesti keskushermoston soluja ympäröiviltä solukalvoilta. Solukalvojen rasvahappokoostumus vaikuttaa keskeisesti aivokudoksen hermosolujen toimintaan. Ravinnon omega-3-rasvahapoilla voidaan vaikuttaa solukalvojen rasvahappokoostumukseen.

Rasvoilla on aivoissa sekä rakenteellisia että toiminnallisia tehtäviä. Esimerkiksi hermosoluja suojaava myeliini on erittäin rasvapitoista. Se sisältää runsaasti kertatyydyttymättömiä omega-9-sarjan rasvahappoja, joita syntyy aivokudoksessa. Näiden rasvahappojen pitoisuuteen on ravinnolla vaikutusta vain vähän.

Monityydyttymättömillä rasvahapoilla on tärkeä tehtävä keskushermoston solujen ylläpidossa ja toiminnassa. Omega-6 -sarjan rasvahapoilla (arakidonihappo ja sen johdokset) sekä omega-3-sarjan DHA:lla on tärkeä tehtävä hermosolujen toiminnan säätelyssä. Solukalvojen rasvahappokoostumus vaikuttaa hermosolujen välittäjäaineiden ja esimerkiksi dopamiinin eritykseen. Lisäksi monityydyttymättömillä rasvahapoilla on vaikutusta hermosoluja suojaavan myeliinitupen muodostumiseen.


Ravinnossa tyydyttymättömiä rasvahappoja on mm. rasvaisissa kaloissa sekä kasviöljyissä. Koska runsaasti tyydyttymättömiä rasvahappoja sisältävät ravintorasvat ovat huoneenlämmössä pehmeitä tai juoksevia, tyydyttymättömiä kutsutaan myös pehmeiksi rasvoiksi.

Ravinnon rasvoissa on neljä erilaista tyydyttymättömien rasvahappojen sarjaa eli ns. rasvahappoperhettä, joissa rasvahapot on jaettu ensimmäisen kaksoissidoksen sijainnin mukaan (metyyliryhmästä laskettaessa). Nämä sarjat ovat:
  • omega-3 eli n-3, joita saa vain ravinnosta
  • omega-6 eli n-6, joita saa vain ravinnosta
  • omega-7 eli n-7, joita muodostuu elimistössä ja saa myös ravinnosta
  • omega-9 eli n-9, joita muodostuu elimistössä ja saa myös ravinnosta
 
Tyydyttymättömät rasvahapot jaetaan monityydyttymättömiin (joista käytetään myös nimitystä polytyydyttymättömät tai polyeenit, polyunsaturated fatty acids) ja kertatyydyttymättömiin (joista käytetään myös nimitystä yksittäistyydyttymätömät tai monoeenit, monounsaturated fatty acids).

Monityydyttymättömien rasvahappojen hiiliketjussa on vähintään kaksi kaksoissidosta. Mitä enemmän kaksoissidoksia rasvahapossa on, sen pehmeämpää rasva on olomuodoltaan.

Monityydyttymättömiä rasvahappoja ovat:
  • omega-3 eli n-3 (dokosaheksaeenihappo DHA, eikosapentaeenihappo EPA, alfalinoleenihappo ALA, eikosatetraeenihappo ETA, stearidonihappo SDA)
  • omega-6 eli n-6 (linolihappo LA, arakidonihappo AA, dihomogammalinoleenihappo DGLA, gammalinoleenihappo GLA)
 Kertatyydyttymättömiä rasvahappoja ovat:
  • omega-7 eli n-7 (palmitoleiinihappo)
  • omega-9 eli n-9 (öljyhappo)

Omega-6 rasvahapot ovat monityydyttymättömiä ja niitä on ruokavaliossamme usein liikaa suhteessa omega-3:een. Elimistö tuottaa ilmeisesti riittävästi pitkäketjuisia omega-6-sarjan rasvahappoja omega-6 linolihaposta. Sen sijaan omega-3 DHA:ta syntyy usein liian vähän, ja siksi sitä pitäisi saada riittävästi ravinnosta. Vegaaniruokavaliolla elävän ihmisen elimistö tuottaa DHA:ta tehokkaammin kuin sekaravintoa syövän ihmisen elimistö.

Monityydyttymättömien rasvahappojen lisäksi aivojen toiminnan kannalta hyödyllisiä ovat keskipitkäketjuiset rasvahapot. Esimerkiksi 8 ja 10 hiiliatomin pituiset rasvahapot, kapryyli- ja kapriinihappo, voivat korvata glukoosia aivojen energian lähteenä. Erityisesti Alzheimerin tautiin liittyvää hypometaboliaa on hoidettu ketogeenisellä, kapryyli- ja kapriinihappoa sisältävällä dieetillä. 

Kapryyli- ja kapriinihappoa saadaan fraktioimalla kookosrasvaa. Perinteinen kookosöljy sisältää hyvin vähän näitä rasvahappoja.


Valtaosa ruuan ja elimistön rasvoista on ns. triglyseridejä. Ne koostuvat kolmesta glyserolimolekyyliin kiinnittyneestä rasvahaposta, jotka ovat kemialliselta luonteeltaan kolmenlaisia: tyydyttyneitä, yksinkertaisesti tyydyttyneitä tai monityydyttymättömiä, ja niiden välinen suhde määrää, onko rasva olomuodoltaan kiinteää vai pehmeää. Rasvahappoja on noin 20 erilaista, ja ne jaetaan molekyylin pituuden, eli ketjussa olevien hiiliatomien määrän mukaan, lyhyisiin, keskipitkiin ja pitkiin rasvahappoihin. Ravinnon rasvahapoista 95 % on pitkiä rasvahappoja. AA, DHA ja EPA ovat pitkäketjuisia rasvahappoja.


Rasvahapot, kuten monet muutkin elimistön orgaaniset molekyylit, voivat hapettua. Hapettuminen on normaalin aineenvaihdunnan sivutuote. Elimistö on varautunut hapettumisreaktioiden hallintaan varustamalla solut erilaisin antioksidanttimekanismein: osan antioksidanteista elimistö tuottaa itse ja osa tulee ravinnosta. Aivojen toiminnan kannalta tärkeät rasvahapot sisältävät runsaasti kaksoisidoksia. Omega-3 DHA sisältää kuusi kaksoissidosta, enemmän kuin mikään muu elimistön rasvahappo. Siksi ne hapettuvat herkästi.

Kun elimistön antioksidanttien taso on riittämätön, seurauksena on oksidatiivinen stressi, joka on haitallista soluille. Oksidatiivinen stressi liittyy moniin aivojen toiminnan häiriöihin ja vanhenemiseen. Elimistön luontaista antioksidanttisuojaa voidaan tukea ravinnosta saatavilla antioksidanteilla. 

Usein korostetaan, että runsas tyydyttyneen (ns. kovan) rasvan määrä ravinnossa lisää muistisairauden riskiä. Ihan näin mustavalkoinen asia ei kuitenkaan ole. Aivosolut sisältävät runsaasti tyydyttyneitä ja kertatyydyttymättömiä rasvahappoja. Niiden pitoisuus solukalvoilla on hyvin vakaa ja aineenvaihdunnallisesti säädelty. 

On todennäköistä, että havainnot ravinnon koostumuksen ja muistisairauksien välisistä yhteyksistä eivät selity tyydyttyneiden rasvahappojen suorilla vaikutuksilla aivosolujen toimintaan. On mahdollista, että poikkeuksellisen runsas tyydyttyneen rasvan saanti kokeellisissa tutkimuksissa vaikuttaa voimakkaasti kolesterolin aineenvaihduntaan, ja sitä kautta solukalvojen koostumukseen ja toiminnallisuuteen aivokudoksessa. 

DHA-rasvahappoa kertyy erityisesti niihin aivojen alueisiin, jotka liittyvät oppimiseen ja muistiin. Väestötutkimuksissa on todettu yhteys aivojen alhaisen DHA-pitoisuuden ja aivojen kehityshäiriöiden välillä, kuten luku- ja kirjoitusvaikeudet, autismikirjon häiriöt sekä aktiivisuuden ja tarkkaavaisuuden häiriöt (ADHD).

Pääosa tutkimuksista tukee omega-3-rasvahappojen merkitystä kognitiivisissa toiminnoissa. Omega-3 DHA:n saanti ravinnossa vaikuttaa kognitiivisten taitojen kehitykseen elämän alkutaipaleella sekä kognitiiviseen suorituskykyyn lapsuus- ja nuoruusiässä.

Rasvahappojen merkitys aivojen toiminnan kannalta korostuu erityisesti sikiöaikana ja varhaislapsuudessa sekä elämän ehtoopuolella. Elämän alkuvaiheessa aivojen optimaalinen kehitys edellyttää omega-3-rasvahapoista riittävää DHA:n saantia. Odottavan äidin ravitsemus vaikuttaa myös lapseen äidinmaidon välityksellä.

Ihmisen ikääntyessä aivotkin ikääntyvät ja niissä tapahtuu fysiologisia muutoksia. Aivosolujen aineenvaihdunta muuttuu vanhenemisen myötä. Omega-3-rasvahapoista DHA:n pitoisuus keskushermoston soluissa laskee. Sen seurauksena vanhalla ihmisellä voi olla suurempi omega-3-täydennyksen tarve kuin nuoremmalla aikuisella. Aivosolujen alhainen omega-3-rasvahappojen pitoisuus suhteessa omega-6:een on liitetty vanhuusiän dementiariskin suurenemiseen.

Euroopan komissio on hyväksynyt joukon omega-3-rasvahappojen saantiin liittyviä terveysväittämiä. On syytä huomioida, että EU:n aivojen toimintaan liittyvissä terveysväittämissä tarkoitetaan pitkäketjuisia omega-3-rasvahappoja ja lähinna DHA:ta, ei siis kasviöljyjen (pellava ja rypsi) omega-3-rasvahappoja eli alfalinoleenihappoa.

Hyväksyttyjen terveysväittämien mukaan DHA tukee aivojen normaalia toimintaa silloin, kun ruoka sisältää 250 mg/pv DHA:ta. Synnyttäneiden äitien kohdalla todetaan, että omega-3-rasvahappojen saanti tukee sikiön ja rintaruokitun lapsen aivojen kehitystä silloin, kun äidin ruoka sisältää 250 mg/pv EPA + DHA:ta ja 200 mg/pv DHA:ta.

Lähellä hyväksymistä on lasten omega-3-rasvahappojen saantiin liittyvä väittämä, jonka mukaan DHA tukee lasten aivojen toimintaa, kun annos on 6-24 kuukauden ikäisellä lapsella 100 mg/pv ja 2-18-vuotiaalla lapsella 250 mg/pv. Lisäksi DHA-öljyä valmistava yritys hakee hyväksymistä DHA:n muistitoimintaa tukevalle terveysväitteelle.

EU-komission hyväksymiä omega-3-annoksia voidaan pitää minimisuosituksina ja niiden liittyvän fysiologisten toimintojen ylläpitoon terveillä ihmisillä. Omega-3-rasvahapoista on kuitenkin myös hyötyä silloin, kun vallitsevaan fysiologiseen tilaan liittyy matala-asteinen tulehdus, kuten elimistön vanhenemiseen ja aivojen rappeumasairauksiin. Omega-3-rasvahappojen tulehdusta hillitsevä vaikutus tulee kuitenkin parhaiten esiin merkittävästi korkeammilla päiväannoksilla.

Virallisissa ravintosuosituksissa korostetaan aina, että omega-3-rasvahapot olisi hyvä saada ruuasta. Rasvainen kala on hyvä omega-3-rasvahappojen lähde. Tosiasia kuitenkin on se, että suomalainen syö suosituksiin nähden liian vähän kalaa. Lisäksi suosituimman kalan, lohen, omega-3-rasvahappojen pitoisuus on pudonnut yhteen kolmasosaan viimeisen 10 vuoden aikana. Pudotus johtuu siitä, että kallis kalaöljy on vaihdettu rypsiöljyyn lohen rehussa.

Nordic Naturalsilta löydät hyvälaatuiset omega-3-valmisteet joka lähtöön. 






Lähteet:
Kiviluoma Merja, Aivot tarvitsevat erityisesti DHA:ta, Luontais terveys 8/2015
http://www.tohtori.fi/?page=0950042&id=2494095 
http://www.terve.fi/ravintoaineet/rasvahapoilla-eroa 

sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Uutuus ihohuokosia supistava kuorinta-aine Acure Organics


Tästä tuotteesta kiinnostuin heti, huokosia pienentävä puhdistava kuorinta-aine. Ja pakkauksessa vielä pinkkiä, joka vetoaa itseeni aina.



TERVE, KUULAS JA HYVINVOIVA IHO
 

Hyvän ihonhoidon perusasiohin kuuluu muun muassa kuorinta, joka poistaa kasvoilta kuolleen ihosolukon. Useimmilla ihmisillä on kasvoissaan jonkin verran laajentuneita ihohuokosia. Tuotteet, jotka auttavat ihohuokosten sulkemisessa, saavat kasvojen ihon näyttämään heleämmältä.


Kuorintaa suositellaan erityisesti
  • karhealle, rasvaiselle, suurihuokoiselle ja elottoman väriselle iholle
  • vanhenevalle iholle
  • mustapäiden vaivaamalle iholle
  • pigmenttiläiskille ja tuoreille arville, esimerkiksi aknen jälkeen iholle syntyy arpia
  • ennen auringonottoa, solariumia ja itseruskettavien aineiden käyttöä, jotta väristä tulee tasainen.


Ihon kuorinnan avulla
  • iho puhdistuu perusteellisesti ja kuolleet solut irtoavat sen pinnalta
  • ihon väri kirkastuu ja sen pinta silottuu
  • ihon pintaverenkierto ja ihon väri parantuvat
  • muut ihonhoidossa käytettävät aineet imeytyvät ihoon paremmin
  • meikki levittyy iholle kauniimmin ja kestää paremmin. 
 

Ihon kuorinnan pitkäaikaiset vaikutukset
  • parantaa ihon uudistumista ja ihon hengittämistä
  • vaalentaa ja vähentää mustapäitä, koska kuorinta poistaa ihon pinnalta kuona-aineita
  • vähentää ryppyisyyttä, koska ihon pinta pehmenee
  • vähentää laajentuneiden ihohuokosten aiheuttamaa epätasaisuutta iholla.


Moroccon Red Clay marokon punainen savi poistaa epäpuhtaudet ja jojobapallerot kuorivat hellävaraisesti. Hiero kuorinta-ainetta sormenpäillä kosteille kasvoille kolme kertaa viikossa ja huuhtele runsaalla vedellä. Jojobapallerot kuorivat tasoittaen ihon pintaa ja punainen savi puhdistaa ihohuokoset tehokkaasti. Näin iholle kertynyt lika ei pysty tukkimaan ihohuokosia ja vältyt aknelta ja mustapäiltä.

Saunassa käynti pienentää ihohuokosia, koska saunassa iho altistuu lämpimälle vesihöyrylle. Saunan jälkeen iho on vastaanottavaisimmillaan kuorinnalle, kun iho on pehmennyt ja lämmennyt. Älä kuitenkaan käytä kasvoja kuoriessasi liian rajuja otteita.

Kasvojen keskiosalla huokoset ovat yleensä suurimmat, koska se alue erittää talia eniten. Huokoset saattavat suurentua heikosta puhdistamisesta johtuen. Ihon veltostuessa iän myötä näkyvät suurentuneet huokoset selvemmin. Kuorinta-aineen käyttö on avainasemassa ihohuokosten koon hallinnassa. Ihon puhdistaminen pitää saada tasapainoon, ettei ihotali ja kuollut solukko liimaannu ihohuokoseen ja venytä sitä lisää. Pienempien ihohuokosten myötä ihosta tulee hehkeämpi ja tasaisempi.

Acure-Organics-Pore-Minimizing-Facial-Scrub-118-ml

helpottaa ihonhoitorutiinia, koska saat samassa tuotteessa kuorinnan ja myös savinaamion etuja. Savinaamiot imevät itseensä ihon ylimääräisen öljyn ja pienentävät ihohuokosten kokoa. 

Marokon punainen savi on aknesta kärsivien pelastus. Sillä on kuitenkin paljon muitakin hyötyjä. Punaista savea suositellaan herkälle ja punehtuvalle iholle. Rautaoksidin kapillaarisuonia vahvistavan vaikutuksen ansiosta savi on ihanteellinen couperosa iholle. Se elävöittää väsynyttä ihoa ja kosteuttaa. Kuorinnan jälkeen iho tarvitsee kosteuttaa kunnolla, joten on hyvä, että jo itse kuorinta-aineessa on kosteuttavia ainesosia mukana.

Tämä Acure Organicsin kuorinta-aine on kaikille ihotyypeille sopiva. Tuote on parabeeniton eikä sisällä keinotekoisia hajusteita.





Lähteet:
http://purkkiarmeija.blogspot.fi/2014/07/ongelmana-suuret-ihohuokoset.html
http://www.luontoemo.fi/savi 
https://www.yhteishyva.fi/kauneus-ja-pukeutuminen/ihonhoito/ihon-kuorintaopas/0218010-81042 

perjantai 22. tammikuuta 2016

Ulkomaanposti iHerb-paketin tullaus


Tulli on selvästi panostanut alkuvuodesta iHerb-pakettien tavaroiden sisältämän arvonlisäveron keruuseen. Paketit eivät enää napsahda tutusti parissa viikossa postilaatikkoon, vaan sieltä tulee ensimmäisenä kirje, jossa lähettäjänä on Posti Oy / Ulkomaanposti. Kyseessä on tulliselvitettävän lähetyksen saapumisilmoitus.

Tullaus on helpointa tehdä itse netissä nettitullauksena. Tullin etusivulla on oikealla puolella linkki nettitullaukseen:  Tee tulliselvitys netissä. 

Palveluun tunnistaudutaan verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Tullauksen voi tehdä joku muukin henkilö kuin paketin saaja. Tulli-ilmoituksen tekijän henkilötunnus, osoite ja sähköpostiosoite kirjoitetaan tulliselvitykseen. Paketti toimitetaan kuitenkin siinä alunperin olevaan osoitteeseen.

Airmail pakettien kohdalla kyseessä on Uusi postitullaus. Saamastasi saapumisilmoituksesta löydät lähettäjän: IHERB, USA, saapumistunnuksen, saapumispäivän ja painon. Ja lähetysmaahan on Yhdysvallat, US ja lähettäjä on yritys. Ja itse valitsen ilmoitukseni perustuvaksi tilausvahvistukseen, jonka olen saanut iHerbistä sähköpostiini.

Seuraavaksi sitten ilmoitetaan mitä paketissa on. Esim. Tavara 1 on yleensä Lisäravinteet, joka löytyy valmiilta listalta kohdasta Sekalaiset. Lisäravinteiden tullikoodi 2106909260 tulee automaattisesti listalta valitessa. Sitten lasket tilausvahvistuksestasi lisäravinteiden yhteishinnan yhteen ja kirjoitat saadun summan siihen varattuun tilaan ja valitset valuutan € tai $ sen mukaan kummassa valuutassa olet tilauksesi maksanut. Seuraavaksi postikulut eli koko tilauksen mahdolliset postikulut ilmoitat tavaran 1 kohdalla. Valmistusmaaksi valitset yleensä Yhdysvallat US.

Sitten tavara 2 samalla tavalla ja sitä rataa eteenpäin. Kun olet kaikki tavararyhmät ilmoittanut, voit lähettää ilmoituksen.

Joskus tulli pyytää lisäselvitystä tuotteiden arvosta, sisällöstä ja postikuluista. Tällöin joudut skannaamaan iHerbistä sähköpostiisi saamasi tilausvahvistuksen ja mahdollisesti vielä iHerbin sivulta oman tilisi kohdalta saman tilausnumeron vahvistuksen, koska siinä näkyy eriteltynä postikulu 0 €, joka ei sähköpostivahvistuksessa näkynyt.

Tullista saat viimeistään tämän jälkeen tullauspäätöksen, jonka menet katsomaan ja vahvistamaan tullin sivulle. Tarkista, että lisäravinteiden Alv on 14 % ja muiden tavaroiden 24 %. Sitten voit vahvistaa päätöksen ja pääset saman tien maksamaan arvonlisäveron verkkopankkitunnuksillasi. Tämän jälkeen jäätkin sitten vain odottamaan pakettia postista.


Ei tämän vaikeampaa. Harmittavaa tosin, koska paketin saaminen kestää tämän takia melkein viikon kauemmin kuin muuten. Itse aion kuitenkin alkaa tekemään kerralla isompia tilauksia. IHerbistä saa yleensä lisäalennusta tilauksen arvon ylittäessä $40 ja $60. Airmail postitustavassa maksimitilaus on muistaakseni $80 ja painoraja 1814 g.


Tullineuvonnasta saa soittamalla apua tulli-ilmoituksen tekemiseen. Itse kysyin neuvonnasta cashewpähkinöiden ja chian siementen tullauskoodeja. Tullivirkailija neuvoi tullamaan nämä samalla koodilla kuin lisäravinteet yleensäkin ja kirjoittamaan muualla luokittelemattomat elintarvikkeet, vaikka tuotteille on olemassa omatkin koodit. Tuotteet tulivat lisäravinnekäyttöön ja ostomäärät olivat pieniä.

Nyt olen sähköpostitiedusteluuni saanut myös varsinaiset tullikoodit näille tuotteille, vaikka ei se ilmeisesti niin pilkun tarkkaa ole.

Tässä tullikoodeja tullineuvonnasta 22.1.2016 saadun tiedon mukaan:

Tuoreet tai kuivatut KUORETTOMAT cashew pähkinät 0801320000

Gojimarjat, mulberrymarjat, goldenberrymarjat PELKÄSTÄÄN KUIVATTUINA 0813409500
Jos käsitelty muutoin esim. jauhettuina on sitten joku muu koodi

Suola 2501009100

Chian siemenet, kokonaiset 1207999690


MUKAVIA IHERB-TILAUKSIA KAIKILLE KAUPAN LÖYTÄNEILLE TÄSTÄ ETEENPÄINKIN!

TOIVOTTELEE IHERB-KOODI HUH943 




keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Herneproteiini


Proteiinijauheita on monenlaisia ihan tavallisessa ruokakaupassakin. Tarvitsevatko kaikki siis lisäproteiinia? Suomalaisilla harvoin on ongelmia riittävän proteiinin saannin kanssa kasvissyöjiä lukuunottamatta, jotka voivat tarvita proteiinilisää. Myös urheilijat ja kuntoilijat käyttävät usein proteiinilisää varmistaakseen kaikkien lihasten kasvua edistävien välttämättömien aminohappojen saannin. Lisääntyneen keskustelun ja proteiinitietoisuuden myötä nykyään myös terveystietoiset ja aktiivisen elämäntavan omaavat ihmiset tarkkailevat ostamiensa tuotteiden proteiinipitoisuutta ja sisältöä.

Jos ravinto sisältää liian niukasti proteiinia, saattavat seurauksena olla hauraat hiukset ja kynnet, puolustusjärjestelmän heikko toiminta sekä lihasten heikentyminen. Joskus saattaa pitkäaikaisen vähäproteiinisen ravinnon nauttimisesta aiheutua myös raudan ja kalsiumin puutetta, jolloin voi ilmetä anemiaa tai kariesta tai luumassa saattaa huokoistua.


Proteiini eli valkuaisaine on aminohappoketjusta koostuva orgaaninen yhdiste tai usein monen toisiinsa liittyneen aminohappoketjun muodostama kompleksi. Lähes kaikilla tunnetuilla eliöillä proteiineja muodostavat samat 20 aminohappoa. 

Näistä kahdestakymmenestä aminohaposta aikuisilla kahdeksan, ja kasvavilla lapsilla kymmenen, keskosilla 12, ovat välttämättömiä aminohappoja. Välttämätön aminohappo tarkoittaa sitä, että elimistömme ei pysty valmistamaan itse tätä aminohappoa muista aminohapoista tai hiilihydraateista, vaan meidän on välttämätöntä saada näitä aminohappoja ravinnosta. Välttämättömiä aminohappoja ovat leusiini, lysiini, isoleusiini, treoniini, tryptofaani, metioniini, valiini ja fenyylialaniini, kasvavilla lapsilla lisäksi arginiini ja histidiini.

Proteiinit ovat kaikkien solujen rakennusainetta. Suurin osa solun kuivamassasta koostuu proteiineista. Rakennusaineina olemisen lisäksi proteiinit suorittavat lähes kaikki solun toiminnot ja ovat siten välttämättömiä elintoiminnoille. Myös kaikki entsyymit ovat proteiineja, myös ne ruuansulatusentsyymit, jotka hajottavat toisia proteiineja ovat itse proteiineja. Ihmisellä on noin 2000 erilaista entsyymiä.  

Yleensä eläinproteiini sisältää hyvin kaikkia välttämättömiä aminohappoja ja niiden aminohappokoostumus on hyvä. Voidaan puhua myös proteiinin laadusta, jolla tarkoitetaan sitä, että siinä on oikeassa suhteessa välttämättömiä aminohappoja käytetään myös nimitystä täydellinen proteiini. Herneproteiinista saa myös kaikkia välttämättömiä aminohappoja.

Riippumatta siitä, onko aminohappo kasvisperäistä tai eläinperäistä, tai peräisin kalasta, niin yksittäiset aminohapot ovat aivan samoja aminohappoja. 

Silloin kun aminohapoista muodostuu uusi proteiini elimistössä, pitää kaikkia proteiinin tarvitsemia aminohappoja olla solussa paikalla. Jos yksikin tarvittava aminohappo puuttuu, ei proteiinia voi muodostua.

Tavallisen ihmisen proteiinin tarpeeksi on laskettu 1,1-1,3 grammaa proteiinia painokiloa kohti. Eli 50 kiloa paina nainen tarvitsisi vuorokaudessa suunnilleen 60 g proteiinia. Sata kiloa painava mies taas noin 95 grammaa proteiinia.


Ylimääräinen proteiini ei varastoidu kehoomme. Ainoastaan pieni määrä aminohappoja varastoituu joksikin aikaa maksaan. Proteiinit käytetään kudosten rakentamiseen, ja jos niitä jää yli, ne poltetaan energiaksi tai muutetaan glukoosiksi, glykogeeniksi ja vähäisemmässä määrin myös rasvakudokseksi. Elimistön proteiinivarastot ovat kudoksissa. Jos proteiinista on ravinnossa puutetta, niin elimistö voi hajottaa kudoksissa olevaa proteiinia, etenkin lihasten proteiinia voidaan hajottaa uusien proteiinien valmistamiseen kuin myös energian käyttöön.       



Kasviproteiinien  suosio on lisääntynyt muun muassa eettisten arvojen painotuksen yleistymisen myötä. Kasviproteiinien etuna on lisäksi vähäinen tyydyttyneiden rasvojen määrä. Herneproteiinin käyttö on kasvattamassa suosiotaan, mutta volyymi on vielä pieni verrattuna esim. soijaan ja vehnään. Herneproteiinien etuja ovat mieto maku ja tuoksu. Herneistä tehdyn jauheen rasvapitoisuus on hyvin pieni ja suuri osa rasvasta on monityydyttymätöntä, mikä parantaa tuotteen ravintoarvoa. Herneproteiini on ympäristöystävällinen valinta, sillä sen hiilijalanjälki on pieni verrattuna muihin proteiineihin eikä sen viljely vaadi juurikaan lannoitteita, sillä kasvi pystyy itse sitomaan typpeä ilmasta.


Herneproteiini sisältää kaikkia 8:aa välttämätöntä aminohappoa. Se on lisäksi hyvin imeytyvää ja sen proteiinipitoisuus on tiheä. Herneproteiinin etuna on sen kasviperäisyys eli se sopii vegaaneille. Se on lisäksi allergiaystävällinen ja sopii yliherkkyyksistä kärsiville paremmin kuin muut proteiinit. Herneproteiinijauhe onkin erinomainen vaihtoehto päivittäisen proteiininsaannin lisäämiseen.


Innate-Response-Formulas-Vegan-Protein-Vanilla-480-g herneproteiini on tehty kanadalaisista ja yhdysvaltalaisista keltaisista herneistä. Tuoreet herneet soseutetaan ja uutetaan vedessä. Tämän jälkeen proteiinifraktio tiivistetään, pastöroidaan ja kuivatetaan. Valmis proteiinijauhe on non-GMO, Kosher sertifioitu ja gluteeniton. 

Herneproteiinin aminohappoprofiili on seuraavanlainen:

Alaniini 3,42
Arginiini 7,11
Aspartaatti 9,67
Fenyylialaniini 4,36
Glutamiini 14,14
Glysiini 3,37
Histidiini 2,02
Isoleusiini 3,93
Kysteiini 0,85
Leusiini 8,72
Lysiini 6,84
Metioniini 0,82
Proliini 3,41
Seriini 4,27
Treoniini 2,87
Tryptofaani 0,72
Tyrosiini 3,02
Valiini 4,15  

Lihavoidut ovat välttämättömiä aminohappoja, jotka on saatava ravinnosta.

Herneproteiini on erinomainen proteiinivaihoehto kaikille terveydestä kiinnostuneille ja aktiivisesti liikuntaa harrastaville kuluttajille täydentämään ravintoa ja tukemaan harjoittelua. Proteiinien puutosta voi ilmetä myös leikkauspotilailla leikkauksen jälkeen, sekä heikentyneen ruokahalun tai vakavan sairauden seurauksena.

Proteiininsaanti olisi hyvä jakaa melko tasaisesti päivän aterioille ja painottaa proteiininsaantia harjoittelun läheisyydessä, ennen ja jälkeen harjoittelua. Kehon proteiinien hyväksikäyttö näyttäisi tehostuvan harjoittelun myötä. 




 
Lähteet:
Innate Response sähköpostitiedustelu
Pakeman Sinikka, terveellisen ravinnon aakkoset 2000, Gummerus
http://www.tikis.fi/ravinto/proteiinijauheet-mita-eroa-niilla/ 
http://ravitsemustiede.hpage.co.in/proteiinit_95958611.html 
https://www.theseus.fi/bitstream/handle/10024/75357/Ranta%20Milla.pdf?sequence=1 

sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Vihreäteeuute




   

 Tällä kertaa tarkasteltavana iHerbin valtavan laajasta valikoimasta on seuraava tuote

California-Gold-Nutrition-EGCg-Green-Tea-Extract-400-mg-60-Veggie-Caps 

ihan siitäkin syystä, että olen sellaisen sattunut tilaamaan.

Vihreä tee (Camellia sinensis) on tehokas rasvanpolttaja ja täynnä hyödyllisiä antioksidantteja.

Vihreä tee juomana sisältää paljon kofeiinia, mutta tässä ravintolisätuotteessa on käytetty kofeiinitonta vihreää teetä. Vihreä tee on tiivistettynä uutteena biologisesti vahvempaa ja tehokkaampaa. Vihreässä teessä on paljon antioksidantteja, katekiineja. Näistä erityisesti EGCG epigallokatekiinigallaatti on merkityksellinen, koska se salpaa syöpää aiheutavaa entsyymiä nimeltään dihydrofolaattireduktaasi (DHFR).

Katekiineilla on huomattavan paljon hyviä vaikutuksia. Ne mm. ehkäisevät ikäihmisten muistin heikkenemistä, polttavat kaloreita / laihduttavat, parantavat insuliiniherkkyyttä, suojaavat auringon UV-säteiltä, estävät syöpää, pienentävät kasvainten kokoa, estävät vapaita radikaaleja, alentavat kohonnutta kolesterolia, estävät verenpaineen nousua, tappavat bakteereja, tappavat influenssaviruksia, estävät kariesbakteereja, estävät pahanhajuista hengitystä sekä estävät matkailijoiden ruokamyrkytyksiä ja ripulia.

Johan tuossa tuli hyviä syitä käyttää tätä GTE:tä eli green tea extract vihreäteeuute -valmistetta. Ei harmita, että tuli tilattua ilman sen kummempaa tutkimista.

Vihreän teen hyväksikäytettävyys lisääntyy, kun käyttää myös kalaöljyä ja kversetiiniä. Vihreä tee on stimulantti. Vihreäteeuutetta ei saa yliannostella, vaan on syytä pysyä valmistajan ohjeistamassa käyttömäärässä. Yleisohjeena on, että vihreäteeuutetta ei pitäisi käyttää yli 10 mg / henkilön painokilo eli 50 kg painavalle henkilölle ei yli 500 mg päivässä. Ja painoit kuinka paljon tahansa ei ole hyväksi käyttää yli 750 mg päivässä. Vihreä tee kupillisesta saa noin 80 mg EGCG:tä. Valmisteen säännöllinen käyttö on tärkeää saadakseen merkittävää hyötyä, kuten muidenkin ravintolisien kohdalla. Oleellisinta vihreäteevalmistetta valitessa on tarkistaa annoksesta saatava katekiinien määrä ja erityisesti EGCG:n määrä. Vihreäteeuutekapseli voi nimittäin sisältää ainoastaan vihreän teen lehtiäkin.

Vihreän teen hyödyt saa periaatteessa yhtä lailla teetä juomalla kuin kapselistakin. Ainoastaan annostuksessa tulee eroa kapseleiden eduksi. Ja tietenkin kapselin maku ei ole sama kuin teejuoman, joka voi olla karvas. Kapseleista ei taida kuitenkaan saada kaikkia mahdollisia vihreän teen hyviä aineita, vaan nimenomaan muutamaa tärkeimpänä pidettyä. Vihreä tee esimerkiksi rauhoittaa mieltä sisältämänsä l-teaniini aminohapon vaikutuksesta. Voi olla, että kapselina nautittuna jää tämä vaikutus saamatta. Ja onhan kapselivalmiste aina paljon prosessoidumpi kuin itse tee, esimerkiksi tässä tuotteessa California-Gold-Nutrition-EGCg-Green-Tea-Extract-400-mg-60-Veggie-Caps  on käytetty kofeiinitonta eli jo siltä osin prosessoitua teetä.




MUKAVIA TALVIPÄIVIÄ JA TEEHETKIÄ SINNE TEILLEKIN! Toivoo iHerb-alennuskoodi HUH943




Lähteet:
http://www.bodybuilding.com/fun/everything-you-need-to-know-about-green-tea-extract.html
http://www.tritolonen.fi/artikkelit/149-vihrea-tee
http://www.green-tea-guide.com/green-tea-capsules.html

keskiviikko 13. tammikuuta 2016

Oliivinlehti vastustuskykyä vahvistamaan


Immuunipuolustuksen tukeminen luonnollisin menetelmin kannattaa aina, mutta erityisesti tähän aikaan vuodesta, kun influenssakausi on pahimmillaan. Riittävä yöuni, liikunta ja terveellinen ruokavalio ovat parhaita keinoja pitää nuhakuume ja influenssa loitolla. Vastustuskykyään voi tehostaa myös oikein valituilla yrttivalmisteilla. Vahva vastustuskyky auttaa pysymään terveenä ja energisenä.

Joskus tauti pääsee yllättämään kaikesta huolimatta. Silloinkin kannattaa muistaa luonnon tarjoamat tehokkaat yrtit. Perinteiset antibiootit heikentävät luontaista immuunipuolustusta, jolloin riski sairastua uudelleen lisääntyy. Luonnon antibiootit kuten oliivinlehti ja oreganoöljy käyvät yhdessä tehokkaasti mikrobien kimppuun samalla vahvistaen vastustuskykyä. Fytoterapia eli kasvilääkintä on hyvin suosittua mm. Keski-Euroopassa. Fytoterapiaa käytetään usein koululääketiedettä täydentävänä hoitona.



Gaia-Herbs-Olive-Leaf-60-Vegetarian-Liquid-Phyto-Caps
 
Yleisesti ulkoisissa ja sisäisissä tulehdustiloissa vahvistava rohdos

Oliivinlehden sisältämillä yhdisteillä on huomattava immuniteettia vahvistava vaikutus, joka suojaa kehoa bakteereilta, hiivoilta ja viruksilta. Oliivinlehti on myös erittäin hyvä antioksidanttiyhdisteiden lähde. Oliivinlehti vaikuttaa hengitysteiden tulehduksissa ja yskässä hyvin. Perinteisesti sitä on käytetty myös poskionteloiden,-, suun- ja nielun tulehduksissa.

Oliivinlehtiuutteen haitallisia pieneliöitä estävä vaikutus johtuu sen sisältämästä kasvifenolista nimeltä oleuropeiini. Kasvifenoleita, jotka kykenevät toimimaan antioksidantteina, on eristetty yli 8 000. Oleuropeiini muuttuu ihmisen elimistössä entsymaattisesti kalsium-elenolaatiksi, joka mm. estää viruksien jakautumista. Oleuropeiini estää myös bakteerien, sienien ja hiivojen kasvua. Lisäksi oliivinlehti estää korkeaa verensokeria ja laskee korkeaa verenpainetta.

ORAC-testi mittaa aineen antioksidanttitehoa eli kuinka tehokkaasti se käy vapaiden radikaalien kimppuun. Gojimarja on erittäin hyvä antioksidanttien lähde ja sai arvon 1215. Oliivinlehti pisti kuitenkin vielä paremmaksi ja sai huikeat 7608 pistettä vai mitä yksikköä nyt sitten ovatkin, 7608!

Raskaanolevien ja verenohennuslääkkeitä käyttävien ei tule käyttää oliivinlehtiuutetta.



Gaia-Herbs-Single-Herbs-Ashwagandha-Root-60-Vegetarian-Liquid-Phyto-Caps 

Immuunipuolustusta tasapainottava adaptogeeni

Adaptogeenit auttavat vähentämään kroonistuneen stressin aiheuttamia häiriöitä, kuten immuunipuolustuksen häiriöitä, ja säätelevät tasapainottavasti immuunipuolustuksen, hermoston ja umpieritysrauhasten toimintaa. Adaptogeenit vahvistavat terveyttä käyttäen lukusia eri vaikutusmekanismeja yhtäaikaisesti. Ashwagandha on energisoiva ja lisämunuaisia vahvistava adaptogeeni. Stressin vaikutuksesta rauhaset tuottavat ja vapauttavat lisää stressihormoneja. Adaptogeenit auttavat lisämunuaisia vastaamaan täsmällisemmin stressihormonien ylimäärään.

Ashwagandha voi auttaa unettomuuteen ja parantaa unen laatua. Sitä on käytetty myös väsymykseen ja impotenssiin. Adaptogeenit yleisesti tukevat neuroendokriinista tasapainoa ja siten myös kehittävät sukuhormonien tervettä tasapainoa, tervettä seksuaalisuutta, sekä hoitavat sukupuolielimiä.

Ashwagandha vahvistaa keskushermostoa ja lievittää masennusta sekä ahdistusta. Adaptogeeneilla on suora vaikutus hermoston terveyteen. Ne vaikuttavat mielialaan ja helpottavat stressiä. Monilla adaptogeeneilla on anksiolyyttisiä (ahdistusta lievittäviä), antidepressiivisiä (masennusta ehkäiseviä) ja nerviinisiä (hermostoa rauhoittavia) ominaisuuksia.

Ashwagandha on anti-inflammatorinen adaptogeeni reumaattisiin kipuihin ja siitä on saatu apua myös reumaattiseen artriittiin. Adaptogeenit vaijentavat tulehduksia, jonka seurauksena reumaattiset kivut levittyvät. Lisäksi Ashwagandha säätelee verensokeritasoa.

Raskaana olevat eivät saa käyttää ashwagandhaa!


Gaia-Herbs-Oil-of-Oregano-60-Vegetarian-Liquid-Phyto-Caps 

Vahvistaa immuunipuolustusta, puhdistaa ja vahvistaa hengitysteitä

Oreganokasvin sisältämistä öljyistä noin 70 % on fenolisia yhdisteitä, jotka estävät tauteja aiheuttavien bakteerien, hiivojen ja muiden mikrobien kasvua. Oreganoöljyä on perinteisesti käytetty infektioihin, erityisesti hiivaan (esim. Candida albicans) ja bakteereita vastaan.

Oreganoöljy toimii hyvin yhdessä oliivinlehtiuutteen kanssa. 

Raskaana olevien naisten ei tule käyttää oreganoöljyä.


Gaia-Herbs-Echinacea-Supreme-60-Liquid-Filled-Capsules
 
Tehokas ja hyvin siedetty flunssan ehkäisijä ja lyhentäjä


Echinaceaa eli punahattua tai auringonhattua on yleisesti käytetty vilustumisoireisiin, kurkkukipuun ja kuumeeseen. Lisäksi sen vaikutusalueisiin kuuluvat suun limakalvotulehdus, herpes, Candida-sieni, ruokahaluttomuus ja ripuli. Myös iho-ongelmissa: ihottumat, finnit, paiseet ja akne, punahatusta on ollut apua.

Punahattu sisältää ekinasiinia, polyeerejä, inuliinia, haihtuvaa öljyä sekä hartsia. Kliinisin kokein on osoitettu, että punahattu-uutteen tehoaineet kohottavat vastustuskykyä ja estävät monien virusten, bakteerien ja sienten kasvua.




Itse kiinnostuin erityisesti tuosta oliivinlehtiuutteesta. Vaikuttaa todella tehokkaalta ja luonnolliselta. Nyt en sitten tiedä miten näiden yrttien tilaamisen laillisuuden kanssa mahtaa olla asianlaita. Echinacea ainakin löytyy Fimean rohdosluettelosta, joka on ohjeellinen luettelo lääkkeiksi luokiteltavista aineista. Mutta luokitteluhan on aina valmistekohtaista. Ei näitä tuotteita ainakaan minkäänlaisina lääkkeinä markkinoida.




Lähteet:
http://adaptogeenit.squarespace.com/perinteisiakayttoaiheita/ 
http://www.forum24.fi/sivut/artikkeli/4891/Luonnon-antibiooteilla-tulehdusten-kimppuun 
http://www.vattumannen.se/TiV_Superfood.aspx  

maanantai 11. tammikuuta 2016

5 suosittua ravintolisää



Enemmän elinvoimaa ja energiaa sekä parempi hyvinvointi
              
  

Olet sitä mitä syöt! Tärkeintä ravinnossa on se, että ruoka-aineet sisältävät välttämättömiä makro- ja mikroravintoaineita sekä hyödyllisiä kasvipohjaisia ravintoaineita. Ravintolisät eivät korvaa terveellistä ja monipuolista ruokaa, mutta ne voivat olla hyvä ja vaivaton tuki ruokavaliolle.


on yksi suosituimmista monipuolisista monivitamiineista. Päiväannostus on kolme tablettia. 

Vitamiinit jaetaan vesiliukoisiin ja rasvaliukoisiin vitamiineihin niiden kemiallisten ominaisuuksien mukaan. C-vitamiini ja kaikki B-vitamiinit ovat vesiliukoisia vitamiineja. Rasvaliukoisia vitamiineja ovat A-, D, E- ja K-vitamiinit.

Kivennäisaineet jaetaan makrokivennäisiin ja hivenaineisiin. Makrokivennäisaineita, eli kalsiumia, fosforia, magnesiumia, kaliumia, natriumia ja kloridia elimistö tarvitsee suurehkon määrän. Sen sijaan hivenaineita, esimerkiksi rautaa, kuparia, sinkkiä, jodia, fluoridia, kromia, seleeniä, mangaania ja molybdeeniä ei tarvita yhtä paljon.


on monipuolinen ja suosittu kivennäis-hivenainelisä päivään.

Ravintolisät imeytyvät harvoin 100 prosenttisesti. Yleensä ravintolisät suositellaankin otettavan aterian yhteydessä.



on mielettömän suosittu tuote! Hyvä niin, koska harvat ravinnosta saavat riittävästi omega-3 rasvahappoja, eikoasapentaeenihappoa EPA ja dokosaheksaeenihappoa DHA. EPA ja DHA auttavat muun muassa säätelemään verenpainetta ja lipiditasoa, estävät veren hyytymistä, ovat välttämättömiä aivojen ja hermoston toiminnalle. Omega-3 rasvahapoilla katsotaan olevan vaikutus mielialan vaihteluihin ja neurologisiin vaivoihin. EPA tukee tulehdustilojen säätelyä ja DHA on erityisesti tärkeä verkkokalvon kehitykselle ja vahvistaa silmän kudosten terveyttä.



on hyvänmakuinen, helppokäyttöinen ja edullinen B12-vitamiinisuihke, joka taatusti toimii. Varsinkin ikääntyvillä ja vegaaneilla on helposti puutetta B12-vitamiinista. B12-vitamiinin puute vahingoittaa ilmeisesti hermosoluja. Monet neurologit suosittelevat B12-vitamiinilisää kaikille yli 50-vuotiaille! Jokainen ihmisen solu tarvitsee tätä vitamiinia joka ikinen päivä. Metyylikobalamiini on hyvinimeytyvä B12-vitamiinin muoto.


Otetaan vielä yksi suuren suosion saanut ravintolisätuote.


Sinkkilisä voi olla erinomainen apu parantamaan unenlaatua. Sinkki edistää muuten omega-3 rasvahappojen toimintaa kudoksissa. Sinkin piilevä puute on Suomessa yleistä. Sinkin tarve lisääntyy lapsilla pituuskasvun aikaan sekä naisilla raskauden ja imettämisen aikana. Myös vanhuksilla sinkin saanti jää usein suosituksia vähäisemmäksi. Huippu-urheilijat tarvitsevat myös lisäsinkkiä.

 

 HYVÄÄ SYNTYMÄPÄIVÄÄ TEILLE KAIKILLE, JOTKA OLETTE SYNTYNEET TAMMIKUUSSA!





 Toivoo iHerb-koodi HUH943


 

maanantai 4. tammikuuta 2016

Yli 50-vuotiaan ihon hajusteettomat Derma-E ihonhoitotuotteet


Tänään katsotaan millaisia hajustamattomia perusihonhoitotuotteita löytyy Derme-E sarjalta yli 50-vuotiaan ihon tarpeisiin. Kaikki tuotteet ovat parabeenittomia.

50-vuoden ikätienoilla iho usein ohenee ja rasvan määrä vähenee hormonaalisten muutosten myötä. Tästä seuraa tietenkin ihon kuivuminen, jonka useimmat huomaavat selvästi iän lisääntyessä. Iho ei ole enää myöskään yhtä kimmoisa kuin ennen. Kollageenia ja elastiinia ei synny yhtä paljon kuin nuorempana, ryppyjä alkaa tulla selvemmin esille.



Derma-E-Age-Defying-Moisturizer-SPF-15

Kosteuttava aurinkosuojavoide kertoimella 15. Hajustetta tässä aurinkosuojavoiteessa ei ole, mutta tuoksu on silti hyvä. Tuotteesta löytyy hyvin antioksidantteja: astaksantiinia, vihreää teetä, aloe veraa ja E-vitamiinia. UV-suojasta on tärkeä huolehtia oli iho minkä ikäinen tahansa. Kuten tiedämme aiheuttaa auringon valo vahinkoa ihollemme, vaikka muuten onkin niin tervetullutta. Pimeän kauden jälkeen iho ei ole tottunut aurinkoon ja lumi heijastaa yli 80 % säteilystä, joten älä anna auringon yllättää ihoasi.



Derma-E-Anti-Wrinkle-Vitamin-A-Green-Tea-Advanced-Cream-56-g 

Yö- ja päivävoiteeksi sopiva runsaasti  A-vitamiinia  (20,000 IU / 100 gm) ja vihreää teetä sisältävä hajusteeton ryppyjä ehkäisevä voide ravitsee ja korjaa ihoa tehokkaasti.

12 viikon käytön jälkeen tulos oli seuraavanlainen:

•  29 % vähemmän epätasainen ihonväri
•  24 % vähemmän ryppyjä volyymiltään
•  22 % vähemmän ryppyistä aluetta kaikenkaikkiaan
•  13 % vähemmän syvällä olevat rypyt

•  93 % raportoi parannusta ihon kirkkaudessa
•  90 % raportoi näkyvää parannusta ihon rakenteessa
•  90 % raportoi väkyvää parannusta ihon karkeudessa
•  84 % raportoi näkyvää parannusta juonteissa ja rypyissä



Derma-E-Vitamin-E-Skin-Oil-14-000-IU-60-ml 

Talven pakkasilla varsinkin ikääntyvä iho voi tarvita ekstrakosteutusta ja sitä tämä E-vitamiiniöljy nimenomaan tarjoaa tehokkaasti. Kosteuttamisesta ei kannata tarpeen niin vaatiessa tinkiä. Iho ei nimittäin totu kosteuttamiseen sillä seurauksella, että se vaatisi jatkossa yhä enemmän hoitoa. Varsinkin suihkussa käynnin jälkeen imeytyy öljy ihoon erittäin hyvin ja tekee poskistasi ihanan pehmeät.

Toinen vaihtoehto on myös A-vitamiinia sisältävä ja siten ryppyihin ja juonteisiin pureutuva Derma-E-Anti-Wrinkle-Vitamin-A-E-Treatment-Oil-60-ml.


Derma-E-Deep-Wrinkle-Peptide-Eye-Cream-14-g

Pehmeämpi katse, pehmeämmän ihon aikaansaavien aktiivisten ainesosien ansiosta. Joskus eron tuotteen toimivuudessa huomaa vasta, kun käytön lopettaa. Tätä hajustamatonta silmänympärysvoidetta kannattaa ehdottomasti kokeilla.


Derma-E-Firming-DMAE-Eye-Lift-14-g 

On toinen yli 50-vuotiaan iholle hyvin sopiva, tehokas hajusteeton silmänympärysvoide. Tuote sisältää mm. DMAE:ta saaden aikaan napakamman ihon.


Derma-E-Soothing-Toner-175-ml

on hajustamaton kasvovesi, joka sopii kaikille ihotyypeille. Tuote on alkoholiton. Sisältää anti-aging pycnogenolia männyn kaarnauutetta.





Itselle paras voide löytyy ainoastaan kokeilemalla. Voidetta pitää käyttää muutama viikko, ennen kuin voi tehdä lopullisia johtopäätöksiä sen sopivuudesta. Voiteet sitovat kosteutta ja kuljettavat sitä ihoon. Kiristävä tunne ihossa vähenee, iho tasoittuu ja ihosta tulee pehmeä ja kimmoisa. Myös meikin levittyminen helpottuu. Kosteusvoide muodostaa lisäksi suojaavan kerroksen, joka estää kosteuden haihtumista.

Kaunis ja kimmoisa iho tarvitsee myös ravinnosta tarpeeksi antioksidantteja: A-, C- ja E-vitamiinia sekä sopivasti rasvoja. Liian vähäinen rasvojen syönti tekee ihosta kuivan ja hilseilevän. Omega-3 rasvat tukevat ihon rakennetta ja toimintaa. Liika sokeri taas vahingoittaa ihon tukikudoksia. Riittävä puhtaan veden juominen puhdistaa, aktivoi aineenvaihduntaa ja lisää ihon elastisuutta.

Ihon kunto heijastelee elämäntapoja kokonaisvaltaisesti. Muista siis myös liikkua säännöllisesti ja nukkua riittävästi.







JA MUISTETAANHAN NAUTTIA JOKA HETKESTÄ!



Lähteet: http://www.naturelle.fi/Mitae-on-luonnonkosmetiikka/Iho-ikaeryhmittaein
Apoteekki 01/2015