keskiviikko 13. tammikuuta 2016

Oliivinlehti vastustuskykyä vahvistamaan


Immuunipuolustuksen tukeminen luonnollisin menetelmin kannattaa aina, mutta erityisesti tähän aikaan vuodesta, kun influenssakausi on pahimmillaan. Riittävä yöuni, liikunta ja terveellinen ruokavalio ovat parhaita keinoja pitää nuhakuume ja influenssa loitolla. Vastustuskykyään voi tehostaa myös oikein valituilla yrttivalmisteilla. Vahva vastustuskyky auttaa pysymään terveenä ja energisenä.

Joskus tauti pääsee yllättämään kaikesta huolimatta. Silloinkin kannattaa muistaa luonnon tarjoamat tehokkaat yrtit. Perinteiset antibiootit heikentävät luontaista immuunipuolustusta, jolloin riski sairastua uudelleen lisääntyy. Luonnon antibiootit kuten oliivinlehti ja oreganoöljy käyvät yhdessä tehokkaasti mikrobien kimppuun samalla vahvistaen vastustuskykyä. Fytoterapia eli kasvilääkintä on hyvin suosittua mm. Keski-Euroopassa. Fytoterapiaa käytetään usein koululääketiedettä täydentävänä hoitona.Gaia-Herbs-Olive-Leaf-60-Vegetarian-Liquid-Phyto-Caps
 
Yleisesti ulkoisissa ja sisäisissä tulehdustiloissa vahvistava rohdos

Oliivinlehden sisältämillä yhdisteillä on huomattava immuniteettia vahvistava vaikutus, joka suojaa kehoa bakteereilta, hiivoilta ja viruksilta. Oliivinlehti on myös erittäin hyvä antioksidanttiyhdisteiden lähde. Oliivinlehti vaikuttaa hengitysteiden tulehduksissa ja yskässä hyvin. Perinteisesti sitä on käytetty myös poskionteloiden,-, suun- ja nielun tulehduksissa.

Oliivinlehtiuutteen haitallisia pieneliöitä estävä vaikutus johtuu sen sisältämästä kasvifenolista nimeltä oleuropeiini. Kasvifenoleita, jotka kykenevät toimimaan antioksidantteina, on eristetty yli 8 000. Oleuropeiini muuttuu ihmisen elimistössä entsymaattisesti kalsium-elenolaatiksi, joka mm. estää viruksien jakautumista. Oleuropeiini estää myös bakteerien, sienien ja hiivojen kasvua. Lisäksi oliivinlehti estää korkeaa verensokeria ja laskee korkeaa verenpainetta.

ORAC-testi mittaa aineen antioksidanttitehoa eli kuinka tehokkaasti se käy vapaiden radikaalien kimppuun. Gojimarja on erittäin hyvä antioksidanttien lähde ja sai arvon 1215. Oliivinlehti pisti kuitenkin vielä paremmaksi ja sai huikeat 7608 pistettä vai mitä yksikköä nyt sitten ovatkin, 7608!

Raskaanolevien ja verenohennuslääkkeitä käyttävien ei tule käyttää oliivinlehtiuutetta.Gaia-Herbs-Single-Herbs-Ashwagandha-Root-60-Vegetarian-Liquid-Phyto-Caps 

Immuunipuolustusta tasapainottava adaptogeeni

Adaptogeenit auttavat vähentämään kroonistuneen stressin aiheuttamia häiriöitä, kuten immuunipuolustuksen häiriöitä, ja säätelevät tasapainottavasti immuunipuolustuksen, hermoston ja umpieritysrauhasten toimintaa. Adaptogeenit vahvistavat terveyttä käyttäen lukusia eri vaikutusmekanismeja yhtäaikaisesti. Ashwagandha on energisoiva ja lisämunuaisia vahvistava adaptogeeni. Stressin vaikutuksesta rauhaset tuottavat ja vapauttavat lisää stressihormoneja. Adaptogeenit auttavat lisämunuaisia vastaamaan täsmällisemmin stressihormonien ylimäärään.

Ashwagandha voi auttaa unettomuuteen ja parantaa unen laatua. Sitä on käytetty myös väsymykseen ja impotenssiin. Adaptogeenit yleisesti tukevat neuroendokriinista tasapainoa ja siten myös kehittävät sukuhormonien tervettä tasapainoa, tervettä seksuaalisuutta, sekä hoitavat sukupuolielimiä.

Ashwagandha vahvistaa keskushermostoa ja lievittää masennusta sekä ahdistusta. Adaptogeeneilla on suora vaikutus hermoston terveyteen. Ne vaikuttavat mielialaan ja helpottavat stressiä. Monilla adaptogeeneilla on anksiolyyttisiä (ahdistusta lievittäviä), antidepressiivisiä (masennusta ehkäiseviä) ja nerviinisiä (hermostoa rauhoittavia) ominaisuuksia.

Ashwagandha on anti-inflammatorinen adaptogeeni reumaattisiin kipuihin ja siitä on saatu apua myös reumaattiseen artriittiin. Adaptogeenit vaijentavat tulehduksia, jonka seurauksena reumaattiset kivut levittyvät. Lisäksi Ashwagandha säätelee verensokeritasoa.

Raskaana olevat eivät saa käyttää ashwagandhaa!


Gaia-Herbs-Oil-of-Oregano-60-Vegetarian-Liquid-Phyto-Caps 

Vahvistaa immuunipuolustusta, puhdistaa ja vahvistaa hengitysteitä

Oreganokasvin sisältämistä öljyistä noin 70 % on fenolisia yhdisteitä, jotka estävät tauteja aiheuttavien bakteerien, hiivojen ja muiden mikrobien kasvua. Oreganoöljyä on perinteisesti käytetty infektioihin, erityisesti hiivaan (esim. Candida albicans) ja bakteereita vastaan.

Oreganoöljy toimii hyvin yhdessä oliivinlehtiuutteen kanssa. 

Raskaana olevien naisten ei tule käyttää oreganoöljyä.


Gaia-Herbs-Echinacea-Supreme-60-Liquid-Filled-Capsules
 
Tehokas ja hyvin siedetty flunssan ehkäisijä ja lyhentäjä


Echinaceaa eli punahattua tai auringonhattua on yleisesti käytetty vilustumisoireisiin, kurkkukipuun ja kuumeeseen. Lisäksi sen vaikutusalueisiin kuuluvat suun limakalvotulehdus, herpes, Candida-sieni, ruokahaluttomuus ja ripuli. Myös iho-ongelmissa: ihottumat, finnit, paiseet ja akne, punahatusta on ollut apua.

Punahattu sisältää ekinasiinia, polyeerejä, inuliinia, haihtuvaa öljyä sekä hartsia. Kliinisin kokein on osoitettu, että punahattu-uutteen tehoaineet kohottavat vastustuskykyä ja estävät monien virusten, bakteerien ja sienten kasvua.
Itse kiinnostuin erityisesti tuosta oliivinlehtiuutteesta. Vaikuttaa todella tehokkaalta ja luonnolliselta. Nyt en sitten tiedä miten näiden yrttien tilaamisen laillisuuden kanssa mahtaa olla asianlaita. Echinacea ainakin löytyy Fimean rohdosluettelosta, joka on ohjeellinen luettelo lääkkeiksi luokiteltavista aineista. Mutta luokitteluhan on aina valmistekohtaista. Ei näitä tuotteita ainakaan minkäänlaisina lääkkeinä markkinoida.
Lähteet:
http://adaptogeenit.squarespace.com/perinteisiakayttoaiheita/ 
http://www.forum24.fi/sivut/artikkeli/4891/Luonnon-antibiooteilla-tulehdusten-kimppuun 
http://www.vattumannen.se/TiV_Superfood.aspx  

5 kommenttia:

 1. Hei! Teen ensimmäisen tilauksen Ensiviikolla ja ajattelin kysäistä saako tätä asetyyli-l-karnitiini tuotetta tilata iherbistä?

  Doctor's Best, Acetyl-L-Carnitine, 500 mg, 120 Veggie Caps

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei vaan, luultavasti tuote luokitellaan ravintolisäksi, jolloin sen saa tilata. Voit varmistaa asian vielä Fimeasta yhteydenottolomaketta käyttäen, joka löytyy osoitteesta https://www.fimea.fi/tietoa_fimeasta/yhteystiedot/yhteydenotto. Laita tiedusteluusi päiväannos mukaan 1000 mg ja käyttötarkoitus, joka näyttäisi olevan dietary supplement. Onnistuneita iHerb-tilauksia!

   Poista
  2. Asetyyli-l-karnitiini on muuten todella mielenkiintoinen tuote. Lisäsin omalle ostoslistallenikin. Kiitos vinkistä :)
   Täytyy kirjoittaa juttu aiheesta jossain vaiheessa.

   Poista
  3. Kokeilen jos alentaa kolesteroli arvoja ja myös muitakin terveyshyötyjä. En ole vielä saanut pakettia. Ajattelin ottaa päivässä kaksi 500mg tablettia.

   Tilasin näitä MRM, Acetyl L-Carnitine, 500 mg, 60 Veggie Caps

   Mutta nämä Doctor's Best, Acetyl-L-Carnitine, 500 mg, 120 Veggie Caps

   Taitaa olla parempi vaihtoehto ja tilaan seuraavan kerran.

   Poista
  4. Toivotaan, että saat apua kolesteroliarvojen alentamiseen. Vaikea tietää mikä valmiste on paras. Täytyy vain kokeilla varmaan mikä itselle toimii parhaiten.

   Poista