sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Vihreäteeuute
   

 Tällä kertaa tarkasteltavana iHerbin valtavan laajasta valikoimasta on seuraava tuote

California-Gold-Nutrition-EGCg-Green-Tea-Extract-400-mg-60-Veggie-Caps 

ihan siitäkin syystä, että olen sellaisen sattunut tilaamaan.

Vihreä tee (Camellia sinensis) on tehokas rasvanpolttaja ja täynnä hyödyllisiä antioksidantteja.

Vihreä tee juomana sisältää paljon kofeiinia, mutta tässä ravintolisätuotteessa on käytetty kofeiinitonta vihreää teetä. Vihreä tee on tiivistettynä uutteena biologisesti vahvempaa ja tehokkaampaa. Vihreässä teessä on paljon antioksidantteja, katekiineja. Näistä erityisesti EGCG epigallokatekiinigallaatti on merkityksellinen, koska se salpaa syöpää aiheutavaa entsyymiä nimeltään dihydrofolaattireduktaasi (DHFR).

Katekiineilla on huomattavan paljon hyviä vaikutuksia. Ne mm. ehkäisevät ikäihmisten muistin heikkenemistä, polttavat kaloreita / laihduttavat, parantavat insuliiniherkkyyttä, suojaavat auringon UV-säteiltä, estävät syöpää, pienentävät kasvainten kokoa, estävät vapaita radikaaleja, alentavat kohonnutta kolesterolia, estävät verenpaineen nousua, tappavat bakteereja, tappavat influenssaviruksia, estävät kariesbakteereja, estävät pahanhajuista hengitystä sekä estävät matkailijoiden ruokamyrkytyksiä ja ripulia.

Johan tuossa tuli hyviä syitä käyttää tätä GTE:tä eli green tea extract vihreäteeuute -valmistetta. Ei harmita, että tuli tilattua ilman sen kummempaa tutkimista.

Vihreän teen hyväksikäytettävyys lisääntyy, kun käyttää myös kalaöljyä ja kversetiiniä. Vihreä tee on stimulantti. Vihreäteeuutetta ei saa yliannostella, vaan on syytä pysyä valmistajan ohjeistamassa käyttömäärässä. Yleisohjeena on, että vihreäteeuutetta ei pitäisi käyttää yli 10 mg / henkilön painokilo eli 50 kg painavalle henkilölle ei yli 500 mg päivässä. Ja painoit kuinka paljon tahansa ei ole hyväksi käyttää yli 750 mg päivässä. Vihreä tee kupillisesta saa noin 80 mg EGCG:tä. Valmisteen säännöllinen käyttö on tärkeää saadakseen merkittävää hyötyä, kuten muidenkin ravintolisien kohdalla. Oleellisinta vihreäteevalmistetta valitessa on tarkistaa annoksesta saatava katekiinien määrä ja erityisesti EGCG:n määrä. Vihreäteeuutekapseli voi nimittäin sisältää ainoastaan vihreän teen lehtiäkin.

Vihreän teen hyödyt saa periaatteessa yhtä lailla teetä juomalla kuin kapselistakin. Ainoastaan annostuksessa tulee eroa kapseleiden eduksi. Ja tietenkin kapselin maku ei ole sama kuin teejuoman, joka voi olla karvas. Kapseleista ei taida kuitenkaan saada kaikkia mahdollisia vihreän teen hyviä aineita, vaan nimenomaan muutamaa tärkeimpänä pidettyä. Vihreä tee esimerkiksi rauhoittaa mieltä sisältämänsä l-teaniini aminohapon vaikutuksesta. Voi olla, että kapselina nautittuna jää tämä vaikutus saamatta. Ja onhan kapselivalmiste aina paljon prosessoidumpi kuin itse tee, esimerkiksi tässä tuotteessa California-Gold-Nutrition-EGCg-Green-Tea-Extract-400-mg-60-Veggie-Caps  on käytetty kofeiinitonta eli jo siltä osin prosessoitua teetä.
MUKAVIA TALVIPÄIVIÄ JA TEEHETKIÄ SINNE TEILLEKIN! Toivoo iHerb-alennuskoodi HUH943
Lähteet:
http://www.bodybuilding.com/fun/everything-you-need-to-know-about-green-tea-extract.html
http://www.tritolonen.fi/artikkelit/149-vihrea-tee
http://www.green-tea-guide.com/green-tea-capsules.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti