perjantai 22. tammikuuta 2016

Ulkomaanposti iHerb-paketin tullaus


Tulli on selvästi panostanut alkuvuodesta iHerb-pakettien tavaroiden sisältämän arvonlisäveron keruuseen. Paketit eivät enää napsahda tutusti parissa viikossa postilaatikkoon, vaan sieltä tulee ensimmäisenä kirje, jossa lähettäjänä on Posti Oy / Ulkomaanposti. Kyseessä on tulliselvitettävän lähetyksen saapumisilmoitus.

Tullaus on helpointa tehdä itse netissä nettitullauksena. Tullin etusivulla on oikealla puolella linkki nettitullaukseen:  Tee tulliselvitys netissä. 

Palveluun tunnistaudutaan verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Tullauksen voi tehdä joku muukin henkilö kuin paketin saaja. Tulli-ilmoituksen tekijän henkilötunnus, osoite ja sähköpostiosoite kirjoitetaan tulliselvitykseen. Paketti toimitetaan kuitenkin siinä alunperin olevaan osoitteeseen.

Airmail pakettien kohdalla kyseessä on Uusi postitullaus. Saamastasi saapumisilmoituksesta löydät lähettäjän: IHERB, USA, saapumistunnuksen, saapumispäivän ja painon. Ja lähetysmaahan on Yhdysvallat, US ja lähettäjä on yritys. Ja itse valitsen ilmoitukseni perustuvaksi tilausvahvistukseen, jonka olen saanut iHerbistä sähköpostiini.

Seuraavaksi sitten ilmoitetaan mitä paketissa on. Esim. Tavara 1 on yleensä Lisäravinteet, joka löytyy valmiilta listalta kohdasta Sekalaiset. Lisäravinteiden tullikoodi 2106909260 tulee automaattisesti listalta valitessa. Sitten lasket tilausvahvistuksestasi lisäravinteiden yhteishinnan yhteen ja kirjoitat saadun summan siihen varattuun tilaan ja valitset valuutan € tai $ sen mukaan kummassa valuutassa olet tilauksesi maksanut. Seuraavaksi postikulut eli koko tilauksen mahdolliset postikulut ilmoitat tavaran 1 kohdalla. Valmistusmaaksi valitset yleensä Yhdysvallat US.

Sitten tavara 2 samalla tavalla ja sitä rataa eteenpäin. Kun olet kaikki tavararyhmät ilmoittanut, voit lähettää ilmoituksen.

Joskus tulli pyytää lisäselvitystä tuotteiden arvosta, sisällöstä ja postikuluista. Tällöin joudut skannaamaan iHerbistä sähköpostiisi saamasi tilausvahvistuksen ja mahdollisesti vielä iHerbin sivulta oman tilisi kohdalta saman tilausnumeron vahvistuksen, koska siinä näkyy eriteltynä postikulu 0 €, joka ei sähköpostivahvistuksessa näkynyt.

Tullista saat viimeistään tämän jälkeen tullauspäätöksen, jonka menet katsomaan ja vahvistamaan tullin sivulle. Tarkista, että lisäravinteiden Alv on 14 % ja muiden tavaroiden 24 %. Sitten voit vahvistaa päätöksen ja pääset saman tien maksamaan arvonlisäveron verkkopankkitunnuksillasi. Tämän jälkeen jäätkin sitten vain odottamaan pakettia postista.


Ei tämän vaikeampaa. Harmittavaa tosin, koska paketin saaminen kestää tämän takia melkein viikon kauemmin kuin muuten. Itse aion kuitenkin alkaa tekemään kerralla isompia tilauksia. IHerbistä saa yleensä lisäalennusta tilauksen arvon ylittäessä $40 ja $60. Airmail postitustavassa maksimitilaus on muistaakseni $80 ja painoraja 1814 g.


Tullineuvonnasta saa soittamalla apua tulli-ilmoituksen tekemiseen. Itse kysyin neuvonnasta cashewpähkinöiden ja chian siementen tullauskoodeja. Tullivirkailija neuvoi tullamaan nämä samalla koodilla kuin lisäravinteet yleensäkin ja kirjoittamaan muualla luokittelemattomat elintarvikkeet, vaikka tuotteille on olemassa omatkin koodit. Tuotteet tulivat lisäravinnekäyttöön ja ostomäärät olivat pieniä.

Nyt olen sähköpostitiedusteluuni saanut myös varsinaiset tullikoodit näille tuotteille, vaikka ei se ilmeisesti niin pilkun tarkkaa ole.

Tässä tullikoodeja tullineuvonnasta 22.1.2016 saadun tiedon mukaan:

Tuoreet tai kuivatut KUORETTOMAT cashew pähkinät 0801320000

Gojimarjat, mulberrymarjat, goldenberrymarjat PELKÄSTÄÄN KUIVATTUINA 0813409500
Jos käsitelty muutoin esim. jauhettuina on sitten joku muu koodi

Suola 2501009100

Chian siemenet, kokonaiset 1207999690


MUKAVIA IHERB-TILAUKSIA KAIKILLE KAUPAN LÖYTÄNEILLE TÄSTÄ ETEENPÄINKIN!

TOIVOTTELEE IHERB-KOODI HUH943 
16 kommenttia:

 1. Huomasin myös että tarkemmin tullissa tsrkastavat paketteja. 36.80€ paketti jäi tulliin ja piti maksaa verot . Paketti sisälsi lisäravinteita.

  Ensimmäisessä tullauksessa piti vähän miettiä mutta nyt jatkossa sujuu nopeammin.

  Kiitos näistä ohjeista

  VastaaPoista
 2. Sut ne on ottanut silmätikuksi, sain 36 euroa maksavan paketin suoraan kotiin juuri vähän aikaa sitten :P

  VastaaPoista
 3. Mikä on kosmetiikan tullauskoodi ja käytetäänkö samaa koodia kun tilaa saippuaa, hammastahnaa ja hiustenhoitotuotteita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kosmetiikka ja hygieniatuotteet löytyvät valmiilta valintalistalta, kun tekee tulli-ilmoituksen netissä. Listalla on erikseen palasaippuat ja nestemäiset saippuat ihonpesuun. Shampoo löytyy listalta sekä hiusvedet ja hiusvärit ja muut hiustenhoitotuotteet. Huulimeikit, puuterit ja silmämeikit valmiilla listalla. Ihovoiteet, aurinkovoiteet, muut hoitovalmisteet valmiilla listalla ja tähänhän kuuluu vaikka mitä seerumit ym. ja meikkivoiteet laittaisin tähän. Hammastahnan koodin tarkistan tullineuvonnasta. Meikkisiveltimetkin ovat valmiilla listalla. Lista löytyy osoitteesta http://www.tulli.fi/fi/yksityisille/netista_ostaminen/nettituonti/tavarakoodin_valinta/index.jsp

   Poista
  2. Hammastahnan tullauskoodi on 3306100000.

   Kynsilakat 3304300000.

   Poista
 4. Nämä airmail paketit FedEx-GlobalMailLt kuljetuksella tulee Ahvenanmaan kautta niin jää herkemmin tulliin?

  VastaaPoista
 5. Onko niin että jos tilaan 35€ arvoisen paketin jossa lisäravinteite 15€ ja kasvovoide 16.20€ postikulut 3.80€ = 35€ niin ei tarvitse maksaa veroja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. JOS paketti menee tulliin, niin arvonlisäveroa tulee maksettavaksi, 15 + 3,80 = 18,80 e tästä Alv 18,80 x 0,14 = 2,63 ja kasvovoiteesta 16,20 x 0,24 = 3,88 e Yhteensä Alv 2,63 + 3,88 = 6,51 €. Koska yli 5 €, niin joutuu maksamaan. Postikulusta en ole varma, jos ne ilmoittaa tavaran 1 lisäravinteet yhteydessä onko se alv 14 %. Jos ei niin sitten Alvia tulisi maksettavaksi 15 x 0,14 = 2,1 € ja 3,80 + 16,2 = 20 € tästä Alv 20 x 0,24 = 4,80 € yhteensä Alv 2,1 + 4,80 = 6,90 €.

   Poista
  2. Iherbiltä ei saa enää vip-alennuksia vaan ilmaiset postikulut jos tilaan airmail kuljetuksella 76€ paketin.

   Tilaan kosmetiikkaa kerralla enemmän ja tulee halvemmaksi vaikka maksaa verot.

   Poista
  3. Kiitos, tosi hyvä, että laitoit tämän kommentin. En ole huomannutkaan päivittää blogiini, että iHerbiltä saa nykyään kaikenkokoisista tilauksista Loyalty Credit Program kanta-asiakasbonusta 10 %, jonka voi käyttää seuraavassa tilauksessaan 60 vuorokauden kuluessa. Bonus ilmestyy käytettäväksi, kun tilaus, josta se on myönnetty, on postitettu. Eli kaikista tilauksista saa oikeastaan 10 % alennuksen! Ja sitten on lisäksi vielä tuo mainitsemasi ilmainen Airmail postitus yli $40 tilauksissa.

   Poista
 6. Tuon 10% bonuksen saa jokaisesta tilauksesta ja voi käyttää tuon bonuksen seuraavassa tilauksessa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin. Tarkistin asian iHerbiltä, niin kaikki, myös ihan uudet tilaajat saavat tämän 10 % bonuksen.

   Poista
  2. No sitten kannattaa tilata airmail paketti 77€ ja maksaa verot

   Poista
  3. Jos tilaan kolme 35€ pakettia samana päivänä niin saan 10% alennuksen noin 9.30€ niin vähennetäänkö tämä 9.30€ summa kokonaan seuraavassa tilauksessa?

   Poista
  4. Mielestäni kyllä. Bonukset tulevat käytettäväksi, kun tilaukset on lähetetty ja ovat voimassa 60 vrk.

   Poista