keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Berberiini voi pidentää jopa ikää


Berberiiniä valmistetaan useiden eri yrttien juurista, kuoresta ja kaarnasta. Suomessa berberiiniä on ollut saatavana vuodesta 2009 lähtien. Berberiiniä on kuitenkin Intiassa, Kiinassa, Koreassa ja Amerikan intiaanien keskuudessa käytetty jo tuhansia vuosia. Berberiini on antioksidatiivinen, anit-inflammatorinen, antimikrobinen, antidepressiivinen, antidiabeettinen ja antikarsinogeeninen ravintolisä.

Berberiini parantaa mm. insuliiniherkkyyttä, alentaa kohonnutta veren sokeria, sokerihemoglobiinia ja rasvoja. Berberiini tehostaa diabeteslääkkeiden (metformiini ja rosiglitatsoni) vaikutusta ja vähentää myös niiden tarvetta. Berberiini onkin erityisesti diabeetikkojen suosima ravintolisä.

Berberiiniä käytetään myös laajasti korvaamaan kolesterolia alentavia lääkkeitä, statiineja. Berberiini ehkäisee ja korjaa myös nivelrikossa esiintyviä rustovaurioita. Sopiva annostus on tällöin suunnilleen 1g berberiiniä päivässä. Berberiini ehkäisee ja hoitaa myös masennusta.

Berberiini torjuu virus-, bakteeri-, hiiva- ja sienitauteja (mm. Candida albicans). Se auttaa myös eri syistä johtuvissa ripuleissa. Berberiiniä käytetään torjumaan myös sisäisiä parasiitteja. Berberiinin nauttiminen ravintolisänä suojaa maksaa ja suojaa metabolista oireyhtymää vastaan. Berberiini taspainottaa maksan ja koko elimistön aineenvaihduntaa korjaamalla mitokondrioitten toimintahäiriöitä. Berberiini on tehokas diabeteksen ja lihavuuden ehkäisyyn ja hoitoon.

Berberiini toimii synergisesti sienilääkkeiden kanssa ja on tehonnut esim. lääkeresistenttiin suun sieni-infektioon (sammas).

Berberiini voi olla hyödyksi monen eri syövän tukihoitona: mm. munasarjasyöpä, rintasyöpä, maksasyöpä, ruokatorvensyöpä ja paksusuolensyöpä. Berberiini ei estä millään lailla vakiohoitojen tehoa, mutta vähentää niiden sivuvaikutusten riskiä.

Berberiini voi korjata vuotavaa suolta.

Berberiinin turvallinen vaikuttava päiväannos on 1-1,5 grammaa vuorokaudessa. Kuten muidenkin yrttivalmisteiden kanssa, on berberiinin käytössä hyvä pitää välillä taukoa, esimerkiksi joka viides kuukausi 2 viikon tauko. Berberiini sopii hyvin yhteen useimpien lääkkeiden kanssa.

Berberiiniä voit tilata alla olevista linkeistä.

Thorne-Research-Berberine-500-60-Veggie-Caps 

Natural-Factors-WellBetX-Berberine-500-mg-60-Veggie-Caps 
Lähteet:
Tolonen Matti, Berberiini suojaa diabeetikon munuaisia, TerveysTieto 2/16
http://www.raysahelian.com/berberine.html
http://luontainenterveys.fi/index.php/tuotteet/berberiini/
http://www.vhh-terveysravinto.fi/keskustelu/viewtopic.php?t=2514&start=270

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti