torstai 19. toukokuuta 2016

Naurettavan helpoista sisäisistä kauneusrutiineista voi riemuita iloisesti salaa


Vain avoimesta kylpyhuoneen ovesta kajasti valoa hämärään.

Hyvältä näyttää. Sepä mukavaa.


Joskus työntäyteisen päivän jälkeen, pään kumistessa tyhjyyttään väsyneenä peiliin katsoessa voi tuntua kuin olisi vanhentunut ainakin 10 vuotta. Moni on varmaan tuskastuneena todennut, että asialle täytyy tehdä jotain.

Onneksi nykyään on vaikka minkämoisia kollageenibuustereita, jotka ulkonäöllisten syiden lisäksi usein helpottavat nivelsärkyjä ja kolotuksia. Myös hiukset vahvistuvat nopeasti ja ihon kuivuus helpottaa kaikkialla keholla. Tämä ei ole mikään ihme, onhan kollageeni elimistön tärkeimpiä rakennusaineita. Sitä on ihon lisäksi runsaasti mm. hiuksissa, nivelissä ja rustoissa. Elimistön luonnollinen kyky valmistaa kollageenia alkaa heiketä jo niinkin nuorena kuin 25-vuotiaana. 40-45 vuoden iässä se loppuu kokonaan. On vain ajan kysymys, milloin ensimmäiset näkyvät merkit ilmaantuvat.


"Stella täyttäisi ensi vuonna kolmekymmentäkahdeksan. Sen jälkeen tuli nopeasti neljälymmentä, ja siitä oli yksi pitkä suora viiteenkymmeneen. Kasvoihin ilmaantuneita ensimmäisiä juonteita saattoi vielä toistaiseksi pitää hurmaavina. Pienet naururypyt silmänurkissa, kuoppa joka sai posken poimulle kun hän nauroi, tyytymättömyyttä ilmaiseva uurre otsassa. Pian tilanne olisi toinen. Laihoille ihmisille tuli ryppyjä paljon aikaisemmin kuin niille, joita oli siunattu hamsteriposkilla ja kaksoisleualla. Sitä kai kutsuttiin jumalalliseksi oikeudenmukaisuudeksi."


Kollageeni on proteiini ja siitä on tiedossa parikymmentä alatyyppiä, jotka eroavat aminohappojärjestykseltään hieman toisistaan. Tyypin 1 kollageenia esiintyy luussa, jänteissä, nivelsiteissä ja ihossa. Tyypin 2 kollageenia esiintyy runsaimmin rustossa, ja tyypin 3 kollageenia puolestaan rasvakudoksessa. Kollageenin tuotannon hiipumiseen vaikuttavat ikävuosien lisäksi myös muun muassa hormonaaliset muutokset, lääkkeet, prosessoitu ruoka, sokeri sekä stressi.


 ReserveAge-Nutrition-Ultra-Collagen-Booster-90-Capsules


Kollageeni on nerokas veto ja tekee ihosta vahvan ja kimmoisan. Ihosta on kollageenia noin 70-75 prosenttia. Kollageenin puutteessa ihon pehmeys ja kimmoisuus vähenevät, iho ohenee ja siihen syntyy juonteita ja ryppyjä. Kollageenin puute näkyy ihossa myös couperosana sekä pigmenttiläiskinä.

Kollageenin puute näkyy myös hiusten ohenemisena ja harventumisena, samoin kuin kynsien haurastumisena. Kollageenin vähyys lisää myös mustelmaherkkyyttä, hidastaa haavojen parantumista ja heikentää limakalvojen kuntoa. Nivelet ja nivelsiteet heikkenevät ja menettävät elastisuuttaan. Nivelrustosta tulee ohuempi ja heikompi. Myös lihakset veltostuvat, ja luiden tiheys laskee, kun elimistö ei tuota kollageenia kuten nuorena. Kollageenibuusteri kannattaa valita, kun haluat ihmeitä, tyydyttävän ratkaisun joka asiaan, tuotteen joka kokoaa yhteen kaiken kuin kirjasarjan grand finale ja ylittää odotukset.


"Stella potkaisi helpotuksesta huokaisten avokkaat jalastaan, ja ne jäivät lojumaan lattialle punaiset pohjat ylöspäin. Oli paras säästää voimia aamuksi."
 

C-vitamiini on välttämätön kollageenin muodostumisprosessissa. Tästä syystä C-vitamiinin puutostilat voivat ilmetä ihon ja limakalvojen heikentyneenä kuntona.

 Madre-Labs-Madre-C-Whole-Food-Vitamin-C-Complex-180-g

Ulkoisesti käytetyllä kollageenilla ei näyttäisi olevan vaikutusta kollageenin muodostumiseen ihon syvemmissä kerroksissa. Kollageenia ja sen rakennusaineita pitääkin nauttia sisäisesti.
E-vitamiinia kutsutaan huolettomasti kauneuden ja nuorekkuuden vitamiiniksi. E-vitamiini on voimakas antioksidantti eli se suojaa kehon yhdisteitä härskiintymiseltä (hapettumiselta). Esimerkiksi käsien ruskeat maksaläiskät ovat hapettunutta rasvaa (lipofuskiinia), joka kertyy myös aivoihin, keuhkoihin ja lihaksiin. Antioksidanttina E-vitamiini jarruttaa tätä prosessia.

E-vitamiini edistää ihosolujen kosteudensäilyttämiskykyä ja hapensaantia. Antioksidanttina se suojaa ihon rasvayhdisteitä härskiintymiseltä ja hidastaa vanhenemismuutoksia. E-vitamiinin sisäinen käyttö edistää ihon hehkeyttä, nuorekkuutta ja kauneutta. Mitä enemmän on stressiä tai rasvaista ruokaa ja mitä vähemmän muita antioksidantteja, sitä enemmän tarvitsemme E-vitamiinia. Monet lääkkeet (esim. E-pillerit ja hormonikorvausvalmisteet) sekä tupakka ja alkoholi lisäävät merkittävästi E-vitamiinin tarvetta.

 A-C-Grace-Company-Unique-E-120-Softgels tokoferolikapseli otetaan aamulla ja

 A-C-Grace-Company-Unique-Tocotrienol-60-Softgels tokotrienolikapseli päivällisen yhteydessä."Stella katsoi ulos ikkunasta. Aurinko paistoi, mutta ulkona näytti kylmältä. Pitäisikö käväistä Biblioteksgatanilla? Viimeksi ohi kulkiessaan hän oli nähnyt Armanin näyteikkunassa hyvännäköisen jakun. Se oli punaista samettia, ja selässä ja kauluskäänteissä oli mustia kukkakirjailuja."Liiasta auringonpalvonnasta itse kullekin tuttu merkki on ihon punertuminen. Punoitus ja kuumotus ovat seurausta ihon ärtymisestä ja siitä johtuvasta tulehdustilasta. Ihon satunnaisesta kärähtämisestä ei yleensä ole ihon hilseilyä kummempaa haittaa. Ihon enneaikainen vanheneminen ja rypistyminen on tyypillinen kosmeettinen haitta.


 Doctor-s-Best-Best-Astaxanthin-12-mg-60-Softgels

Astaksantiini on varsinainen aarre, joka suojaa ihoa mm. UV-säteilyn rasituksilta kuten myös E-vitamiini. Monet jumaloivat astaksantiinia ja käyttävät sitä sisäisesti aurinkosuojana hyvin tuloksin. Astaksantiinista hyötyvät lähestulkoon kaikki kehon solut mukaan lukien silmät, aivot, sydän ja munuaiset. Laboratoriokokeiden mukaan näyttäisi siltä, että astaksantiini voi pidentää jopa elinikää.

Astaksantiini on vanginnut tutkijoiden mielenkiinnon, siitä ei ole epäilystäkään. Astaksantiini kuuluu karotenoideihin, jotka ovat luonnossa esiintyviä keltaisia ja punaisia antioksidantteina toimivia väriaineita. Astaksantiini suojaa ja nuorentaa ihoa huippukuntoon sisältäpäin. 6 mg päivässä 6-8 viikkoa ja rypyt vähenevät, ihon kosteus, elastisuus ja rakenne paranevat.


Aina löytyy vastaus kysymykseen: "Ja mitä seuraavaksi?"

 Health-From-The-Sun-Black-Currant-Oil-500-mg-180-Soft-Gels 

Iho tarvitsee päivittäin hyviä rasvahappoja. Sisäisesti nautittuna ylitsevuotavia kehuja saanut gammalinoleenihappo (GLA) kosteuttaa ihoa ja ylläpitää ihon kimmoisuutta taidokkaasti. Ihon sisäinen kosteuttaminen on aina hyvä asia, mutta erityisesti auringonoton yhteydessä. Mustaherukansiemenöljykapselit ovat monipuolisia rasvahappokoostumukseltaan ja ihon kannalta siitä saa juuri oikeita rasvahappoja oikeassa suhteessa.

Ei se sen kummempaa ollut.Turha jahkailla.Lämpöä, naisellisuutta ja glamouria täsmälleen oikeassa suhteessa.
Lähteet:
Eskola Tiia, Kollageenibuusteri helpottaa kauneusrutiineja, TerveysTieto 3/2016
Wulff Marketta, Kauneuden ja nuorekkuuden E-vitamiini, TerveysTieto 3/2016 
Kolehmainen Tuula, Kollageenista kimmoisuutta ja vahvuutta iholle, nivelille ja luustolle, Luontaisterveys 3/2016
Ingemarsson Kajsa, Vettä vain, 2009, Kustannusosakeyhtiö Otava
http://www.lifeextension.com/magazine/2013/4/Astaxanthin-Provides-Broad-Spectrum-Protection/Page-01 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti