tiistai 14. kesäkuuta 2016

Kiitollinen olo vapaat radikaalit hallinnassa



Keho on koti, jossa mieli ajatuksineen ja tunteineen asuu. Keho on ankkuri, joka kiinnittää meidät tähän hetkeen. Keho on tärkeä kumppani elämän polulla.

Tärkeintä on se, miltä meistä tuntuu. Millainen kokemus meillä on omasta olostamme ja jaksamisestamme. Yhteys itseen on kokemus aidosta itsestä: tunne minusta itsestäni kokonaisena olentona.


HealthForce-Nutritionals-Antioxidant-Extreme-120-VeganCaps

Vapaita radikaaleja syntyy soluissa koko ajan energiantuotannon sivutuotteina.

Onneksi elimistö valmistaa yhdisteitä, joita sanotaan antioksidanteiksi. Nämä ovat aineita, joilla on kyky katkaista vapaitten radikaalien muodostumisketju. Niissä on myös ainesosia, jotka voivat lopettaa vapaitten radikaalien aiheuttaman hapettumisreaktion.


 Tarkkaillessamme rauhoittuneessa tilassa kehon tuntemuksia ja hengityksen liikettä, mieli laskeutuu kehoon ja olemme läsnä.





Elimistö voi itse valmistaa antioksidantteja.

Omatekoisten antioksidanttien tuottamiseen tarvitaan tiettyjä ravintoaineita, joiden määrä elimistössä yleisesti laskee ihmisen ikääntyessä. Näihin ravintoaineisiin kuuluvat sellaiset tärkeät mineraalit kuin seleeni, mangaani, sinkki ja kupari.

Tärkeimmät elimistön tuottamat antioksidantit ovat katalaasi, glutationi, glutationiperoksidaasi ja superoksididismutaasi (SOD). Nämä ovat elimistön puolustusmekanismin ensisijaisia antioksidantteja, joita usein nimitetään myös solunsisäisiksi antioksidanteiksi.


Kiitollisuus on katseen kääntämistä siitä, mitä sinulta puuttuu siihen, mitä sinulla on.

Saadessasi elämääsi jonkun hyvän asian, vaikka uuden ystävän, tunnet aluksi iloa ja kiitollisuutta. Sen jälkeen asia alkaa tuntua arkipäiväiseltä ja muuttuu oikeudeksi, jopa vaatimukseksi. Kadotat kyvyn nähdä, mitä sinulla on ja alat keskittyä siihen, mitä puuttuu. Tämä johtaa katkeruuteen, josta tulee kehä.


Tunnistatko tilanteen?


Onni tulee Tommy Hellstenin mukaan siitä, että näkee olosuhteiden olevan juuri nyt oikeat vaikeuksista ja vastoinkäymisistä huolimatta. Kärsimys syntyy siitä, ettemme suostu siihen, mitä on.




Einstein sanoi, että on oleellinen kysymys, elätkö hyväntahtoisessa vai pahantahtoisessa maailmankaikkeudessa. Siis elätkö rakkaudessa vai pelossa.


Kun koet eläväsi hyväntahtoisessa maailmankaikkeudessa, voit tuntea, että sinulla on oikeus olla täällä ja olla se, mikä olet. On lupa myös virheisiin ja keskeneräisyyteen.

 Lapsella on tarve tulla nähdyksi, ja tämä tarve säilyy ihmisellä aina. Haluamme tulla kohdatuksi syvältä.

 Hyväntahtoisessa maailmankaikkeudessa heikkous ei ole huonoutta vaan inhimillisyyttä.




Ravintomme joko tuottaa terveyttämme terrorisoivia vapaita radikaaleja tai se taistelee niitä vastaan.

Vapaitten radikaalien aiheuttama lisääntyvä tuho elimistössä kasvattaa jatkuvasti solunsisäisten antioksidanttien työtaakkaa, eikä niiden kapasiteetti yksinkertaisesti riitä. Tästä ovat todisteena lisääntyvät vaivat ja sairaudet.

Asiantuntijat sanovatkin, että laajaskaalainen flavonoidien ja antioksidanttien käyttö on paras ratkaisu.


Elämän virratessa, alkaa tapahtua se, mikä tahtoo tapahtua ja muutos tulee itsestään. 


Läsnäolo luo levollisuutta, ja hitaus tulee luonnolliseksi. Tällöin, ollessaan valppaana, näkee alkioita unelmista ja tunnistaa, mitä tahtoo.

Kiire tarkoittaa sitä, että ihminen on väärässä paikassa väärään aikaan. Kiireen vastakohta on levollinen läsnäolo tässä ja nyt.

Olisinpa muistanut kaiken tämän lauantaina koirani pelätessä.


Elämän muutosvaiheissa saa toivoa, unelmoida ja suunnitella tulevaisuutta. Muutosta ei pidä kuitenkaan toteuttaa jääräpäisesti ja ohjautua urille, minne ei ole menossa. Rennompi ja luottavaisempi ote auttaa valinnoissa.



Keväällä pitkästä talvesta väsähtäneenä unelmoin lähteväni ensi vuoden maaliskuussa kahdeksi kuukaudeksi Italiaan Lake Comoon. Ihana unelma. Ehkä en tätä kuitenkaan toteuta. Siellä näytti satavan melkein joka päivä yli kaksi kuukautta putkeen. Tällekin päivälle sadetta luvassa sinne. Uskomaton paikka.




  

Löhde: Tunne & Mieli 3/2016   
Pakeman Sinikka, Terveellisen ravinnon aakkoset, Gummerus Kirjapaino Oy 2000    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti